Noapte liniştită cu Diana Krall, la Bucureşti - FOTO

Diana Krall a concertat, duminică seară, pentru prima dată în România, în faţa a circa 4.000 de spectatori, care au umplut Sala Palatului din Capitală, asistând la un show în care diva jazz şi-a prezentat cel mai recent album, "Quiet Nights".

134 afișări
Imaginea articolului Noapte liniştită cu Diana Krall, la Bucureşti - FOTO

Noapte liniştită cu Diana Krall, la Bucureşti (Imagine:Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Vocea lui Krall, când clară şi răspicată, când caldă şi şoptită, a adus în Sala Palatului piese molipsitoare şi senzuale, reuşind, în ciuda spaţiului de concert, să creeze o atmosferă seducătoare şi intimă, antrenând spectatorii în poveştile sale, timp de mai bine de o oră şi jumătate.

"Mulţumesc, este incredibil că suntem aici", a spus ea celor din public, după ce intrase deja pe scenă şi prezentase piese precum "Let's Fall in Love" şi "So Nice", răsplătite cu ropote de aplauze.

Agitată, ciufulindu-şi sau netezindu-şi buclele blonde, ea a povestit despre familia sa - despre copiii săi gemeni, în vârstă de trei ani, şi despre soţul său nu mai puţin celebru, Elvis Costello, căruia i-a şi dedicat o piesă, "I've Grown Accustomed to His Face". "Este vorba despre dragoste", a subliniat ea.

"Walk On By" şi "Quiet Nights", de pe albumul "Quiet Nights" pe care Diana Krall l-a lansat anul acesta, au urmat în concert, precum şi clasicul "Cheek to Cheek", făcut faimos de Fred Astaire în filmul "Top Hat". Majoritatea pieselor au cuprins şi delicioase secvenţe de improvizaţie, bine sincronizate şi dozate, care au dat ocazia fiecăruia dintre intrumentişti să îşi pună în valoare talentul - chitaristul Anthony Wilson, fiul trompetistului şi compozitorului american de jazz Gerald Wilson, basistul Robert Leslie Hurst, cunoscut pentru colaborări cu artişti precum Tony Williams, Harry Connick Jr., Russell Malone, Branford Marsalis şi toboşarul Karriem Riggins, producător şi membru fondator al trioului american Ray Brown.

Totodată, Diana Krall a cântat pe scena de la Bucureşti pe un pian ce cântăreşte peste 700 de kilograme, un Concert Grand. Pianul o însoţeşte pe Diana Krall pe toată durata turneului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici