Noaptea Albă a Filmului Românesc: Peste 4.000 de spectatori au fost prezenţi la cele 22 de proiecţii

Peste 4.000 de spectatori au fost prezenţi la cele 22 de proiecţii organizate în nouă spaţii din Capitală, în cadrul ediţiei a patra a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

133 afișări
Imaginea articolului Noaptea Albă a Filmului Românesc: Peste 4.000 de spectatori au fost prezenţi la cele 22 de proiecţii

Noaptea Albă a Filmului Românesc: Peste 4.000 de spectatori au fost prezenţi la cele 22 de proiecţii (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Cinefilii din Bucureşti au răspuns pozitiv la propunerea organizatorilor de a petrece noaptea de vineri spre sâmbătă în compania filmelor româneşti. Evenimentul a inclus comedii, drame, filme de referinţă din istoria cinema-ului autohton, premiere şi avanpremiere.

"Love Building", debutul în lungmetraj al regizoarei Iulia Rugină, a fost primit cu mult entuziasm de spectatori, CinemaPRO dovedindu-se a fi neîncăpător.

Săli pline au adunat şi "Sunt o babă comunistă" (regia Stere Gulea), "Lupu" (regia Bogdan Mustaţă), "Poziţia copilului" (regia Peter Călin Netzer), "Undeva la Palilula" (regia Silviu Purcărete) - prezentat pentru a doua oară la acest eveniment, scurtmetrajele din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2013, precum şi filmul "Şi caii sunt verzi pe pereţi" (regia Dan Chişu).

Cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu - "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism" -, prezentat în premieră la Noaptea Albă, s-a dovedit a fi una dintre surprizele cele mai apreciate de publicul cinefil, care a ales să-l vadă în cadrul evenimentului, de la ora 02.00.

Deşi un spaţiu de proiecţie nou, Dianei 4 s-a dovedit a fi extrem de popular, având cele mai multe filme programate (cinci) şi foarte mulţi spectatori.. Succes a avut şi J'ai Bistro, care a găzduit o proiecţie prezentată de echipa "Ca-n Filme" de la televiziunea Digi 24 - "Restul e tăcere", în regia lui Nae Caranfil.

De momente speciale au avut parte cei care au ales să meargă la "Un film cu o fată fermecătoare", în regia lui Lucian Bratu. Artista Margareta Pâslaru şi criticul de film Călin Căliman au oferit celor prezenţi detalii legate de producţia care a fost interzisă în 1967, la patru zile de la premieră. Naturală şi fermecătoare, artista a oferit autografe, a stat de vorbă cu spectatorii şi le-a oferit caietul program al filmului realizat acum 46 de ani.

Noaptea Albă a Filmului Românesc a devenit şi o platformă de întâlnire între realizatorii de film şi public, o serie de proiecţii având loc în prezenţa echipelor peliculelor: "Love Building" (regizoarea Iulia Rugină, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, actorii Dorian Boguţă şi Dragoş Bucur), "Lupu" (regizorul Bogdan Mustaţă, actorii Ada Condeescu, Mihai Vasilescu, Camelia Zorlescu, directorul de imagine Barbu Bălăşoiu, producătorul Marcian Lazăr), "Poziţia Copilului" (producătoarea Ada Solomon), "O lună în Thailanda" (regizorul Paul Negoescu), "E pericoloso sporgersi" (regizorul Nae Caranfil).

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici