Noi specii pe cale de dispariţie la Mekong. Maimuţele fantomatice şi tritoni crocodili sunt doar două dintre acestea

  • Grupul de conservare World Wildlife Fund a publicat o listă cu 224 de specii nou descoperite din regiunea Mekong.
  • Acestea includ o maimuţă cu cercuri albe fantomatice în jurul ochilor, broaşte, tritoni şi singura specie de bambus suculentă cunoscută, conform unui raport World Wildlife Fund.
  • Unele dintre specii sunt pe cale de dispariţie, chiar înainte de a fi identificate, potrivit BBC.
288 afișări
Imaginea articolului Noi specii pe cale de dispariţie la Mekong. Maimuţele fantomatice şi tritoni crocodili sunt doar două dintre acestea

Sursa foto: Twitter

Regiunea Mekong include Cambodgia, Laos, Myanmar, Thailanda şi Vietnam.
 
„Aceste specii sunt extraordinare, frumoase ale milioanelor de ani de evoluţie”, a declarat K. Yoganand, liderul regional al WWF-Greater Mekong pentru criminalitatea vieţii sălbatice şi a animalelor sălbatice, potrivit Reuters.
 
Oficialii au adăugat că specia era „sub mare ameninţare”, multe dintre ele „dispărând chiar înainte de a fi descrise”.
 
Riscurile pentru speciile din zona bogată din Asia de Sud-Est includ distrugerea habitatului, apariţia bolilor şi comerţul ilegal cu animale sălbatice.
 
AUTOR: Diana Zlătescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici