Noi urme ale lui Yeti, descoperite în Everest

Noi amprente de labă de picior uriaşă care par să aparţină legendarei creaturi din Munţii Himalaya, Yeti, au fost descoperite în partea nepaleză a Munţilor Everest de o echipă de televiziune americană.

4 afișări
Imaginea articolului Noi urme ale lui Yeti, descoperite în Everest

Noi urme ale lui Yeti; Foto BBC News

Josh Gates, un prezentator de televiziune american, a descoperit în regiunea nepaleză a Munţilor Everest trei urme de paşi ce par să aparţină misterioasei creaturi Yeti, trezind din nou interesul localnicilor pentru această legendă, informează BBC News.

Josh Gates şi echipa sa lucrau pentru un documentar intitulat "Destination Truth", având ca temă poveştile unor creaturi fantastice. Un membru al echipei, de origine nepaleză, a descoperit cele trei urme asemănătoare cu cele lăsate de Yeti.

Prima, cu o lungime de 33 de centimetri şi un diametru de 25 de centimetri, era o amprentă "veritabilă" a labei drepte, Gates descriind această dovadă ca având caracteristici umane. Echipa de filmare a mai descoperit amprenta unui călcâi, cea de a treia urmă fiind foarte puţin vizibilă.

John Gates a declarat pentru BBC că nu crede că aceste urme au fost lăsate de un om sau de un urs. Echipa a luat amprentele celor trei urme de paşi descoperite pentru a putea fi analizate de oamenii de ştiinţă americani.

Există numeroase relatări despre existenţa lui Yeti, personaj mitic văzut fie ca o creatură periculoasă, fie ca una protectoare.

O mănăstire budistă din apropierea Munţilor Everest găzduieşte ceea ce unii cred că este craniul lui Yeti. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă care l-au examinat cred că este realizat din piele de antilopă.

De asemenea, Eric Shipton, un explorator englez, a fotografiat, în 1950, o serie de urme lăsate pe zăpadă ce se presupune că i-ar aparţine lui Yeti. Zvonurile despre o fiinţă de dimensiunea unui urs mare care trăieşte în Himalaya au apărut pentru prima dată în 1925, dar Shipton este primul care a adus dovezi fotografice. După ce fotografiile lui Shipton au fost publicate, s-au organizat mai multe expediţii pentru găsirea lui Yeti, dar fără nici un rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici