Nominalizarea la Oscar - o "recompensă incredibilă" pentru Pitt şi un "privilegiu" pentru Jolie (Galerie Foto)

Actorii şi ceilalţi profesionişti ai celei de-a şaptea arte au reacţionat cu bucurie şi emoţie în momentul anunţării nominalizărilor la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Oscar, care vor fi decernate pe 22 februarie.

23 afișări
Imaginea articolului Nominalizarea la Oscar - o "recompensă incredibilă" pentru Pitt şi un "privilegiu" pentru Jolie (Galerie Foto)

Nominalizarea la Oscar - o "recompensă incredibilă" pentru Pitt şi un "privilegiu" pentru Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este deja o recompensă incredibilă pentru film. Oscarul este o onoare. Mă bucur pentru film, că este apreciat în acest fel", a declarat Brad Pitt, aflat în Franţa, pentru postul RTL. Brad Pitt a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul principal din drama "Strania poveste a lui Benjamin Button", care a primit 13 nominalizări la premiile Academiei de film americane, ce vor fi acordate pe 22 februarie.

"Fac această meserie de destul de mult timp pentru a-mi da seama că seamănă puţin cu «roata norocului», atunci când norocul îţi surâde, trebuie să îl savurezi, iar dacă nu, asta este", a adăugat Pitt.

David Fincher, regizorul filmului, venit şi el la Paris pentru a promova această producţie, s-a declarat şi el "extrem de fericit" pentru nominalizările la premiile Oscar.

Angelina Jolie, partenera de viaţă a lui Brad Pitt, a mulţumit, la rândul ei, Academiei de film americane, pentru că a fost selecţionată la categoria "cea mai bună actriţă" pentru rolul din filmul "Schimbul/ Changeling", în regia lui Clint Eastwood.

"Să lucrezi cu Clint Eastwood reprezintă o recompensă în sine, valabilă toată viaţa. Să primeşti, în plus, o nominalizare la Oscar, este un privilegiu, mai presus de toate aşteptările", a declarat Angelina Jolie, citată de site-ul emisiunii de televiziune "Extra".

GALERIE FOTO

Una dintre concurentele ei la trofeul pentru cea mai bună actriţă este Kate Winslet, nominalizată pentru "The Reader" - unde interpretează rolul unei femei acuzată de crimă după cel de-Al Doilea Război Mondial -, care a declarat că se simte "foarte fericită şi norocoasă".

"Sunt cu adevărat încântată, nu doar pentru mine, ci şi pentru minunatul regizor Stephen Daldry şi scenaristul David Hare", a declarat Winslet, citată tot de "Extra". Actriţa britanică a adus un omagiu celor doi producători ai filmului, Anthony Minghella şi Sydney Pollack, ambii decedaţi în 2008.

Regizorul britanic Danny Boyle, aflat la Mumbai, în India, unde are loc premiera lungmetrajului său "Slumdog Millionaire", turnat în acest oraş, a declarat într-o conferinţă de presă că "este un rezultat incredibil să obţii 10 nominalizări (la premiile Oscar, n.r.) pentru un film" şi şi-a exprimat gratitudinea pentru "acest oraş extraordinar".

Actriţa spaniolă Penelope Cruz, nominalizată la premiul Oscar, pentru a doua oară în ultimii trei ani, pentru rolul ei din "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen, a declarat pentru revista Variety că a privit la televizor conferinţa de presă în care s-au anunţat nominalizările, la ora 5:30 dimineaţa (ora locală în Los Angeles), alături de buna ei prietenă, actriţa mexicană Salma Hayek.

"E formidabil să primeşti astfel de telefoane, oamenii sunt foarte bucuroşi pentru tine", a declarat Cruz. "Woody este foarte onest şi era foarte timid la începutul filmărilor, dar apoi a început să ne cunoască mai bine şi s-a destins. Am devenit prieteni", a adăugat actriţa spaniolă.

"Dormeam la ora aceea şi am primit-o (informaţia despre nominalizare, n.r.) la telefon. E la fel de frumos ca şi prima oară. În fine, aproape la fel de frumos", a declarat regizorul Gus Van Sant, nominalizat la categoria "cel mai bun regizor" pentru "Milk", filmul ce relatează povestea vieţii primului politician american care şi-a declarat homosexualitatea în mod public.

"E ceva cu adevărat formidabil pentru film, dar şi pentru recunoaşterea eforturilor făcute de Harvey Milk în calitate de politician gay", a adăugat Van Sant pentru revista Variety. Regizorul a mai fost nominalizat la premiul Oscar pentru "Good Will Hunting" (1997).

Citeşte şi:

Brad Pitt, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin

"Slumdog Millionaire", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film

Angelina Jolie, nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă

Heath Ledger, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici