Nominalizaţii la premiile Oscar au participat la tradiţionalul banchet organizat înainte de gală

Numeroase staruri, precum Meryl Streep, Bono, Cate Blanchett şi Matthew McConaughey, au participat, luni seară, la banchetul anual al nominalizaţilor la premiile Oscar, în cartierul Beverly Hills din Los Angeles.

189 afișări
Imaginea articolului Nominalizaţii la premiile Oscar au participat la tradiţionalul banchet organizat înainte de gală

Nominalizaţii la premiile Oscar au participat la tradiţionalul banchet organizat înainte de gală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La banchet au participat peste 200 de artişti nominalizaţi la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar, de la Meryl Streep, nominalizată a 18-a oară la prestigioasele distincţii, de data aceasta pentru rolul din filmul "Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County", până la Lupita Nyong'o, nominalizată pentru debutul său ca actriţă, în filmul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave".

La eveniment a fost prezent, de asemenea, alături de actori şi cineaşti, solistul formaţiei U2, Bono, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun cântec, pentru o melodie compusă pentru filmul "Mandela: Long Walk to Freedom".

"Voi sărbători indiferent de ce va fi. Este prima mea nominalizare, cine ştie dacă voi mai fi nominalizat, dar nu va mai fi niciodată «prima oară», deci mă voi bucura de aceste momente", a declarat Matthew McConaughey, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul unui electrician seropozitiv din Texas, care luptă cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice, în filmul cu buget redus "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Valée.

Cate Blanchett, favorită la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea unei doamne din lumea bună care pierde tot după ce soţul ei este arestat pentru fraudă fiscală, în filmul "Blue Jasmine" de Woody Allen, a declarat cu acest prilej că "nominalizarea a luat-o prin surprindere".

"Este întotdeauna o încântare, mai ales când am stat departe atâta vreme de industria cinematografică", a spus Cate Blanchett.

În timpul banchetului, producătorii ceremoniei de acordare a premiilor Oscar, organizată de Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Science) şi găzduită în acest an de actriţa şi prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, au recomandat artiştilor nominalizaţi să pună accentul, în discursurile lor de acceptare, pe un mesaj rostit din inimă şi pe idei semnificative, în locul tradiţionalei înşiruiri de mulţumiri.

"American Hustle" şi "Gravity" conduc în topul producţiilor cinematografice care au primit cele mai multe nominalizări - câte 10 - la premiile Oscar 2014 şi vor concura inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", în timp ce pelicula "12 Years a Slave" a primit nouă nominalizări.

La sfârşitul lunii noiembrie 2013, premiile Oscar onorifice au fost acordate actorilor Angelina Jolie, Angela Lansbury şi Steve Martin şi creatorului de costume Piero Tosi, pentru contribuţia adusă artei cinematografice.

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici