Noul album al cântăreţei Adele, intitulat "25", nu va fi disponibil pe serviciile de streaming

Noul album al cântăreţei Adele, intitulat "25", aşteptat cu mare nerăbdare de fanii artistei britanice, nu va fi disponibil pe niciunul dintre serviciile digitale de streaming muzical precum Spotify, Apple Music şi Deezer, au anunţat, joi, aceste companii, citate de Reuters.

538 afișări
Imaginea articolului Noul album al cântăreţei Adele, intitulat "25", nu va fi disponibil pe serviciile de streaming

Noul album al cântăreţei Adele, intitulat "25", nu va fi disponibil pe serviciile de streaming (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Apple Inc. a confirmat faptul că albumul "25", lansat vineri, nu va fi disponibil pe serviciul său de streaming Apple Music. În schimb, cel mai recent single al cântăreţei Adele, intitulat "Hello", va continua să fie disponibil pentru streaming. Compania Apple spune că albumul "25" va putea fi cumpărat din magazinul ei online iTunes.

Spotify a confirmat la rândul său faptul că abonaţii acestui serviciu de streaming muzical nu vor avea acces la noul album al artistei britanice.

"O iubim şi o respectăm pe Adele, la fel ca cei 24 milioane de fani ai ei de pe Spotify. Sperăm că ea va oferi acestor fani şansa de se bucura de prezenţa albumului «25» pe Spotify, alături de albumele «19» şi «21», cât mai curând", se afirmă în comunicatul de presă emis de reprezentanţii serviciului Spotify.

Tyler Goldman, directorul executiv pentru America de Nord al companiei de streaming muzical Deezer a declarat pentru Reuters că această compania nu va difuza albumul "25" în ziua lansării acestuia.

Agentul de presă al cântăreţei Adele a refuzat să comenteze decizia clientei sale.

O sursă din industria muzicală a spus că XL Recording, casa de discuri a cântăreţei Adele, a decis să retragă "25" de pe platformele de streaming, deoarece se aşteaptă ca acest material discografic să devină albumul cu cele mai mari vânzări din 2015. Informaţia a fost publicată în premieră de The New York Times.

"Ea beneficiază de pe urma abonamentelor plătite, dar se foloseşte de această lansare pentru a încerca să vândă mai multe CD-uri şi fişiere digitale", a declarat Tyler Goldman. "Dacă toţi artiştii ar proceda astfel, atunci noi nu am mai avea o creştere a numărului de abonamente".

Alte servicii de streaming, inclusiv Pandora şi Google Play, nu au comunicat deocamdată un punct de vedere oficial pe această temă.

"25" este primul album de studio pe care Adele îl lansează după celebrul material discografic "21" din 2011, care s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial.

Potrivit estimărilor jurnaliştilor de la revista Billboard, albumul "25" se va vinde în cel puţin 1 milion de unităţi în America de Nord în prima săptămână după lansare.

Decizia luată de Adele şi echipa ei managerială este similară cu aceea a cântăreţei americane Taylor Swift, unul dintre cele mai influente nume din muzica pop actuală, care a refuzat ca albumul ei "1989", lansat în 2014, să devină disponibil pe platformele de streaming, spunând că "muzica nu ar trebui să fie gratuită". Taylor Swift a acceptat în cele din urmă ca albumul "1989" să fie disponibil pe serviciul de streaming Apple Music începând din iulie 2015, după ce compania Apple şi-a modificat strategia comercială şi a acceptat să plătească redevenţe artiştilor pentru operele lor muzicale în timpul perioadelor de testare gratuită a unor noi aplicaţii pentru dispozitive mobile Apple Music.

"1989" a devenit cel mai bine vândut album din lume în 1984, cu vânzări estimate la peste 8,5 milioane de copii.

Albumul "25" al cântăreţei Adele va include 11 piese, între care "Send My Love (To Your New Lover)", "I Miss You", "When We Were Young" şi "Remedy".

Cel mai recent album al cântăreţei Adele, intitulat "21", lansat în 2011, s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial. După succesul obţinut cu acesta, singura piesă nouă lansată de Adele a fost "Skyfall", tema muzicală a celui mai recent film din seria "James Bond". Cântecul a fost recompensat cu un Glob de Aur şi cu premiul Oscar în 2013.

În ultimii ani, Adele a făcut o pauză în carieră, pentru a se ocupa de creşterea băieţelului său, Angelo, pe care îl are cu partenerul ei de viaţă, omul de afaceri Simon Konecki.

Cel mai recent turneu al cântăreţei a avut loc tot în 2011, cu ocazia lansării albumului "21", deşi artista a fost constrânsă să anuleze o serie de concerte, după ce a suferit o intervenţie pe coardele vocale.

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută ca Adele, este cântăreaţă şi compozitoare. Ea a debutat la 19 ani şi s-a bucurat de un real succes comercial, fiind apreciată şi de criticii muzicali. Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics' Choice la BRIT Awards, iar în 2012 a câştigat şase premii Grammy. Înzestrată cu o voce excepţională, artista nu s-a ferit să exprime deziluziile sale în dragoste în melodii precum "Someone Like You" şi "Rolling in the Deep".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici