Noul album live al trupei Green Day va fi lansat pe 22 martie

Green Day va lansa un album live pe suport CD/DVD, intitulat "Awesome As F..k", pe 22 martie, au anunţat, miercuri, membrii trupei americane.

30 afișări
Imaginea articolului Noul album live al trupei Green Day va fi lansat pe 22 martie

Noul album live al trupei Green Day va fi lansat pe 22 martie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest material, al cărui titlu a fost anunţat la începutul săptămânii de membrii grupului Green Day, printr-un trailer postat pe site-ul YouTube, a fost înregistrat în timpul turneului mondial "21st Century Breakdown", susţinut de trupa americană în perioada 2009 - 2010. Filmările pentru DVD au fost realizate cu ocazia concertelor susţinute de Green Day în Japonia în ianuarie 2010.

Green Day a anunţat prima oară că lucrează la un nou album în august 2010, cu ocazia unui concert în oraşul american Denver. "Awesome As F..k" este cel de-al doilea live set al grupului, după "Bullet in a Bible", lansat în 2005.

Cel mai recent album al trupei Green Day, intitulat "21st Century Breakdown", a fost lansat pe piaţă în 2009 şi s-a vândut în peste 1 milion de copii, potrivit datelor furnizate de Nielsen SoundScan.

Precedentul album, "American Idiot", s-a vândut în 6 milioane de copii şi a stat la baza unui spectacol pe Broadway. Billie Joe Armstrong, solistul grupului Green Day, interpretează rolul St. Jimmy în acest spectacol, care include 50 de reprezentaţii, ultima dintre acestea urmând a avea loc pe 27 februarie.

De-a lungul anilor, trupa Green Day a câştigat peste 35 de premii, dintre care trei Grammy, opt MTV Video Music Awards, două MTV Europe Music Awards, două BRIT Awards şi American Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici