Noul album semnat Paul McCartney - un omagiu adus The Beatles şi în special lui John Lennon

"Good Evening, New York City", cel mai recent material discografic semnat de Paul McCartney, disponibil şi pe suport DVD, ce va fi lansat pe 7 decembrie în Marea Britanie, este un omagiu adus The Beatles şi în special lui John Lennon, a declarat, joi, legendarul cântăreţ britanic.

54 afișări
Imaginea articolului Noul album semnat Paul McCartney - un omagiu adus The Beatles şi în special lui John Lennon

Noul album semnat Paul McCartney - un omagiu adus The Beatles şi în special lui John Lennon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un mod de a mă reîntâlni cu Beatles şi de a aduce un omagiu vedetelor (grupului, n.r.) decedate, John Lennon şi George Harrison, dar şi fostei mele soţii, Linda (decedată în urma unui cancer mamar, în 1998 - n.r.). Este o manieră de a relua contactul cu ei. E trist, dar şi emoţional", a declarat Paul McCartney.

Piesa "Here Today" de pe acest album a fost compusă în memoria lui John Lennon.

"Mi-am dat seama, în versiunea filmată a cântecului, că ceea ce voiam să spun, în mod public, era faptul că îl iubesc. Trebuia să fac asta. Nu am putut să o fac la 18 ani, căci la acea vârstă nu îmi permiteam să plâng astfel şi nici să mă gândesc la astfel de lucruri... Însă acum pot să o fac", a explicat muzicianul britanic.

Fostul chitarist al trupei Beatles, George Harrison, a decedat în 2001, în urma unui cancer pulmonar, iar John Lennon a fost asasinat la New York, în 1980.

Noul album live semnat de Paul McCartney, în vârstă de 67 de ani, a fost înregistrat în timpul celor trei concerte pe care le-a susţinut, în iulie 2009, la City Field din New York, care a înlocuit fostul Shea Stadium, pe care trupa The Beatles a susţinut primul ei concert din Statele Unite, în 1965.

The Beatles a fost una dintre formaţiile a cărei muzică a avut o enormă influenţă pentru era rock ce a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Starr (baterie).

În 2004, revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul întâi în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici