Noul album U2, influenţat de Led Zeppelin şi White Stripes

Chitaristul U2, The Edge, a declarat că noul album al trupei este influenţat de Jimmy Page, de la legendara formaţie Led Zeppelin, şi de Jack White, de la White Stripes, informează contactmusic.com.

32 afișări
Imaginea articolului Noul album U2, influenţat de Led Zeppelin şi White Stripes

Chitaristul U2 The Edge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit chitaristului U2, influenţele au apărut datorită unui documentar despre chitările electrice apărut în 2008, în care au apărut Jimmy Page, Jack White şi The Edge.

Documentarul, "It Might Get Loud", în regia lui Davis Guggenheim, prezintă percepţia diferită a fiecăruia dintre ei asupra chitarei electrice.

Astfel, David Howell Evans (The Edge - n.r), a vorbit despre participarea sa la acest documentar ca o experienţă fascinantă şi s-a arătat impresionat de lejeritatea cu care cântă Jimmy şi Jack.

El a mai povestit cum şi colegii săi din trupă, Bono (vocal), Adam Clayton (bas), Larry Mullen (tobe), au fost impresionaţi de talentul celor doi, fapt ce a dus la abordarea într-un mod neconvenţional a compoziţiei pieselor de pe al 12-lea album U2.

"Pur şi simplu eram fascinat de Jimmy, când vedeam cu câtă lejeritate poate cânta, la fel şi de Jack", a declarat The Edge revistei Rolling Stone.

Noul material discografic U2 se numeşte "No Line On The Horizon" şi va apărea în luna martie a acestui an.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici