Noul bebeluş regal: Detalii despre naştere şi ce nume sunt vehiculate pe site-urile de pariuri

Familia regală britanică se va mări, probabil în luna aprilie, cu un nou membru. Prezentăm mai jos toate detaliile cunoscute legate de naşterea primului copil al cuplului format din prinţul Harry şi ducesa Meghan de Sussex.

2463 afișări
Imaginea articolului Noul bebeluş regal: Detalii despre naştere şi ce nume sunt vehiculate pe site-urile de pariuri

Noul bebeluş regal: Detalii despre naştere şi ce nume sunt vehiculate pe site-urile de pariuri

"Alteţele sale regale ducele şi ducesa de Sussex sunt foarte fericiţi să vă anunţe că ducesa de Sussex aşteaptă un copil care se va naşte în primăvara anului 2019". Era 15 octombrie 2018. Reprezentanţii palatului Kensington, reşedinţa oficială a ducilor de Sussex, anunţau că se va naşte primul copil al fostei actriţe americane Meghan Markle şi al prinţului Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

De atunci, au apărut numeroase speculaţii privind prenumele copilului, data şi locul naşterii, sexul acestuia şi titlul pe care îl va moşteni.

Data naşterii

La aproape şase luni de la anunţul oficial privind sarcina ducesei Meghan, data naşterii nu este încă un lucru cunoscut.

Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte în luna aprilie.

Locul naşterii

Pentru naşterea primului său copil, Meghan ar fi ales Spitalul Frimley Park, situat lângă Frogmore House, noua sa reşedinţă, de pe domeniul Windsor, unde sa va instala cu soţul ei.

Totuşi, nu este nimic sigur. În mod tradiţional, femeile din familia regală, de exemplu prinţesa Diana, mama prinţului Harry, şi ducesa Catherine de Cambridge, cumnata lui Meghan, au ales Spitalul St Mary's din Londra.

Sexul bebeluşului

Principalele case de pariuri din Marea Britanie au blocat, vineri, cotele privind sexul viitorului bebeluş regal, al prinţului Harry şi al ducesei Meghan de Sussex, după ce, într-o perioadă foarte scurtă de timp, foarte mulţi jucători au mizat pe faptul că acesta va fi fetiţă.

Nu numai fanii ducilor de Sussex aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă bebeluşul va fi fetiţă sau băiat, ci şi membrii familiei regale.

Potrivit tradiţiei, însă, ducesa Meghan şi prinţul Harry vor afla acest lucru abia la naştere. "Nu ştim dacă este băieţel sau fetiţă, vrem să fie o surpriză", a spus ducesa în timpul unui eveniment oficial.

Prenumele bebeluşului

Nu se ştie dacă va fi un prenume clasic englezesc sau mai degrabă cu influenţe americane.

Diana este cel mai vehiculat nume la casele de pariuri pentru viitorul copil al prinţului Harry, iar podiumul este completat de Victoria şi Alice. Următoarele nume din top sunt masculine, Arthur şi James, urmate apoi tot de apelative feminine, Elizabeth, Alexandra, Sofia, Grace şi Mary.

Concediul postnatal

Ca toate mamele, ducesa Meghan va avea dreptul la un concediu postnatal şi nu va trebui să îşi reia imediat îndatoririle regale. În schimb, va putea să participe la reuniuni şi evenimente private.

Locul în succesiunea la tronul Marii Britanii

Copilul va fi al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după bunicul său, prinţul moştenitor Charles, unchiul său, prinţul William, copiii acestuia, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi tatăl său, prinţul Harry.

Titlul bebeluşului.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său. În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de "alteţa sa regală prinţul/ prinţesa" este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fii prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic).

Acesta este motivul pentru care Zara şi Peter Phillips, copiii prinţesei Anne, sora prinţului Charles de Wales şi fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moştenit titlul de prinţ/prinţesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinţilor Charles, Andrew şi Edward, poartă acest titlu.

Situaţia se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a doreşte să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, viitorul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlurile moştenite de la părinţi, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată.

Fapt insolit

Bebeluşul va fi unul dintre primii membri metişi de rang înalt din familia regală britanică - despre regina Charlotte (1744 - 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii.

Naţionalitatea bebeluşului

Harry şi Meghan pot alege să ofere copilului dublă naţionalitate, americană şi britanică. Nu a fost anunţată nicio decizie în acest sens.

Unde se va instala noua familie

Înainte de naşterea copilului, ducii de Sussex, care, în prezent, locuiesc la palatul Kensington, împreună cu familia prinţului William, fratele mai mare al prinţului Harry, îşi vor muta reşedinţa la Frogmore Cottage, pe domeniul regal Windsor.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici