Noul film al lui Pedro Almodóvar, "Amanţii pasageri", va deschide a 12-a ediţie TIFF 2013 - VIDEO

O comedie marca Pedro Almodóvar, "Amanţii pasageri/ Los amantes pasajeros", va deschide, pe 31 mai, cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

580 afișări
Imaginea articolului Noul film al lui Pedro Almodóvar, "Amanţii pasageri", va deschide a 12-a ediţie TIFF 2013 - VIDEO

Noul film al lui Pedro Almodóvar, "Amanţii pasageri", va deschide a 12-a ediţie TIFF 2013 - VIDEO

Comedia "morală, orală şi ireală sau nerealistă", după cum o descrie regizorul Pedro Almodóvar, va putea fi văzută în premieră absolută în România, într-o proiecţie unică, pe 31 mai, de la ora 20.45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula va fi prezentată la TIFF în parteneriat cu Independenţa Film, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

După o serie de melodrame "întunecate", ca "Volver", " Îmbrăţişări frânte/ Los abrazos rotos" şi "Pielea în care trăiesc/ La piel que habito", Pedro Almodóvar se întoarce cu "Los amantes pasajeros" la genul care l-a făcut cunoscut în anii 1980 - comedia. Acţiunea se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia şi până la aterizarea de urgenţă, timp în care pasagerii, "dezbrăcaţi de iPhone-uri, filmuleţe, internet şi iPad-uri, sunt condamnaţi să fie ei înşişi, înconjuraţi de necunoscuţi", potrivit lui Almodovar.

"S-au făcut mai multe filme despre oameni care nu pot scăpa din locul în care se află (şi televiziunea este plină de concursuri de supravieţuire, claustrofobe), de la «Îngerul exterminator» al lui Buñuel la «Îngropat de viu», de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece în cel mai mic spaţiu imaginabil, un sicriu. Provocarea este dificilă şi pentru cel îngropat, dar şi pentru cel care spune povestea lui, regizorul", spune Almodovar despre filmul său.

În rolurile pasagerilor apar câţiva dintre cei mai bine cotaţi actori spanioli - Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez şi Raúl Arévalo, pe care spectatorii l-au văzut la TIFF în filme ca "AlbastruInchisAproapeNegru/ AzulOscuroCasiNegro" (premiul publicului, menţiunea specială a juriului TIFF 2007), "Graşii/ Gordos" (premiul publicului TIFF 2010) şi "Verii/ Primos".

Penélope Cruz şi Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriţi ai lui Almodovar, au apariţii speciale în film.

"Los amantes pasajeros" va fi lansat în luna martie în Spania. Filmul a fost vândut în atât de multe teritorii, încă înainte de a începe turnajul, încât producătorii l-au realizat cu banii obţinuţi, fără sprijinul altor case de producţie. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din România, de Independenţa Film, pe 7 iunie.

Pentru prima dată, biletele la ceremonia de deschidere TIFF (care va include în program şi alte surprize) vor fi puse în vânzare în avans, exclusiv online, pe www.biletmaster.ro, începând cu data de 15 martie, la preţul de 30 de lei. TIFF introduce anul acesta sistemul electronic de control al biletelor, iar spectatorii care şi-au achiziţionat locuri online vor avea acces la proiecţie cu tichetele printate.

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca. Va urma, între 19 şi 23 iunie, noua ediţie TIFF Sibiu.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici