Noutate în rândul agenţiilor de turism. Ce tip de sejur începe să fie la modă în rândul românilor

După un an în care majoritatea angajaţilor au lucrat de acasă şi au experimentat un nou mod de a se organiza, acum, din ce în ce mai mulţi doresc să îşi „mute” biroul într-o destinaţie exotică, spun reprezentanţii agenţiei de turism Eturia, care oferă turiştilor pachete în peste 120 de destinaţii din întreaga lume. Astfel, compania primeşte din ce în ce mai multe cereri pentru vacanţe personalizate şi observă un nou trend în turism: sejururile cu laptopul pe plajă.

14893 afișări
Imaginea articolului Noutate în rândul agenţiilor de turism. Ce tip de sejur începe să fie la modă în rândul românilor

 

Chiar dacă joburile remote erau un fenomen izolat pe piaţa muncii din România înainte de pandemie, se pare că 2020 a modificat mult lucrurile. Oamenii îşi doresc să lucreze şi din afara casei sau biroului, orientându-se spre destinaţiile exotice care, odată cu introducerea charterelor, sunt mult mai accesibile. Zborurile charter rămân în continuare un criteriu prioritar în alegerea vacanţei, alături de raportul dintre calitatea serviciilor şi tarif, notează reprezentanţii businessului.

Pentru un pachet cerut în acest sens,  pretenţiile sunt simple: viteză bună la internet şi un fus orar apropiat celui din România. În ceea ce priveşte preţurile, un sejur remote în Madeira, pentru o persoană poate începe de la 1500 euro şi include cazare şi transport, în Zanzibar preţul porneşte de la 2.000 euro per persoană, iar dacă turistul vrea în Caraibe, Republica Dominicană este o alternativă, sejurul aici poate fi achiziţionat cu 2.200 euro de persoană.

„Începând cu vara anului trecut, am început să primim, timid, solicitări pentru sejururi în destinaţii exotice, unde internetul să aibă o viteză bună, pentru ca turiştii să poată să lucreze, îmbinând astfel utilul cu plăcutul. Solicitările pentru acest tip de sejururi au continuat să crească începând din martie, iar acum au atins un record la noi, în Eturia.

Printre destinaţiile preferate pentru joburi remote se numără: Maldive, Seychelles, Zanzibar, Kenya şi Madeira – unde, pe lângă o conexiune bună la internet, un alt avantaj este diferenţa de fus orar mică, dar suficientă încât turistul să-şi poată petrece dimineţile sau serile aşa cum îşi doreşte. Iar atunci când fusul orar nu este o problemă, clienţii aleg şi Republica Dominicană sau Mexic – Cancun”, a declarat Ana-Maria Gherasim, Sales Manager la Eturia, într-un comunicat de presă.

O nouă nişă în business, dar şi în turism

2020 a fost un an decisiv pentru a stabili organizarea unui nou model de lucru care, potrivit studiilor recente, a funcţionat: angajaţii şi-au găsit un echilibru între muncă şi viaţa personală, fapt ce a fost reflectat printr-o productivitate sporită de care beneficiază ambele părţi. În plus, angajatorii se pare că beneficiază de un nivel de retenţie îmbunătăţit.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici