NouvelObs: Afirmaţia Carlei Bruni pe tema articolului cu SMS-ul lui Sarkozy, "perfect imbecilă"

Interviul acordat de Carla Bruni-Sarkozy, în exclusivitate, săptămânalului L'Express, a stârnit deja polemici, în principal din cauza afirmaţiilor acesteia referitoare la scandalul SMS-ului, pentru care nouvelobs.com a fost dat în judecată de Sarkozy, considerate "injurioase" şi "perfect imbecile".

1 afișare
Imaginea articolului NouvelObs: Afirmaţia Carlei Bruni pe tema articolului cu SMS-ul lui Sarkozy, "perfect imbecilă"

NouvelObs: Afirmaţia Carlei Bruni pe tema articolului cu SMS-ul lui Sarkozy, "perfect imbecilă"

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a depus, pe 7 februarie, o acţiune în justiţie împotriva site-ului de internet nouvelobs.com, pentru "fals, uz de fals şi răspândire de informaţii false". Potrivit site-ului nouvelobs.com, cu opt zile înainte de căsătoria cu Carla Bruni, care a avut loc pe 2 februarie, Nicolas Sarkozy i-ar fi trimis un SMS fostei soţii, Cécilia, în care spunea: "Dacă te întorci, anulez tot".

În interviul acordat publicaţiei L'Express, Carla Bruni spune, referindu-se la acest scandal: "Dacă acest gen de site-uri ar fi existat pe timpul războiului (cel de-al doilea război mondial, n.r.), ce s-ar fi întâmplat cu denunţările de evrei?".

Marţi seara, Michel Labro, directorul editorial al săptămânalului Le Nouvel Observateur, a declarat site-ului Rue89.com că este şocat de afirmaţiile "injurioase" şi "defăimătoare" făcute de Carla Bruni-Sarkozy. "Nu ne jucăm cu astfel de afirmaţii", a spus el, catalogând declaraţia primei doamne a Franţei drept "perfect halucinantă, incredibilă şi patetică", pe scurt, "perfect imbecilă".

După publicarea acestui interviu pe site-ul Rue89, soţia preşedintelui francez a reacţionat pe site-ul L'Express: "În ediţia de astăzi, 13 februarie 2008, L'Express îmi consacră un lung interviu, în cursul căruia am comparat în mod eronat metodele folosite pe site-urile de internet cu cele folosite de presa colaboraţionistă. Dacă am rănit pe cineva, îmi pare nespus de rău. Am vrut numai să spun cât de rău văd eu aceste atacuri ad hominem, care degradează informaţia. Şi pericolul pe care ele l-ar putea reprezenta".

Cu toate acestea, Christophe Barbier, autorul interviului cu Carla Bruni, a declarat, ceva mai târziu, la M6, că "s-a lucrat foarte mult la acest interviu". "Ea a vrut neapărat să vorbească despre polemica declanşată de acel SMS", a explicat acesta.

Acuzat de o parte a presei şi a clasei politice pentru publicarea acelui articol, Le Nouvel Observateur, prin vocea directorului său editorial, s-a declarat uimit de procesul care i se face pentru că a amestecat viaţa privată cu cea publică, când însăşi soţia preşedintelui acordă "un interviu în care, rând cu rând, nu încetează să amestece cu bucurie aceste două aspecte".

Michel Labro a mai spus, referindu-se la plângerea penală depusă de Nicolas Sarkozy împotriva site-ului nouvelobs.com, că nu a văzut venind "nimic" până acum şi că nu are nicio veste de la "arma atomică pregătită de şeful statului pentru a ataca ziarul".

Aşteptând să se pornească maşina judiciară, Carla Bruni-Sarkozy va putea să spună că a ratat, de la prima ocazie, obiectivul pe care şi-l fixase pentru rolul de primă doamnă şi pe care L'Express l-a publicat pe prima pagină: "Îmi voi da toată silinţa", conchide Rue89.

În acelaşi interviu publicat de L'Express, Bruni a mai spus că doreşte să-şi "păstreze personalitatea" în calitate de primă doamnă a Franţei.

"Nu ştiu încă ce pot face în calitate de primă doamnă, dar ştiu cum o voi face: în mod serios", a declarat fostul top model italian reconvertită cu succes în cântăreaţă.

Întrebată dacă se "va inspira" de la alte prime doamne ale Franţei, precum Danielle Mitterrand sau Bernadette Chirac, soţia preşedintelui francez, în vârstă de 40 de ani, a replicat: "Sunt femei pe care le respect. Totuşi, aşa cum Nicolas nu seamănă cu predecesorii săi, mi-ar plăcea ca şi eu, respectând demnitatea acestei funcţii, să-mi păstrez personalitatea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici