Nunta care ar putea eclipsa căsătoria prinţului William cu Kate Middleton - FOTO

Nunta prinţului Albert de Monaco cu Charlene Wittstock, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, ar putea eclipsa uşor căsătoria prinţului William cu Kate Middleton.

8750 afișări
Imaginea articolului Nunta care ar putea eclipsa căsătoria prinţului William cu Kate Middleton - FOTO

Nunta care ar putea eclipsa căsătoria prinţului William cu Kate Middleton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi Monaco este un stat extrem de mic, nunta va fi un eveniment extravagant, iar datorită numărului mare de invitaţi de seamă, aceasta ar putea întrece căsătoria prinţului William cu Kate Middleton, scrie dailymail.co.uk.

Ceremoniile de nuntă vor avea loc pe 1 şi 2 iulie, însă vor fi precedate şi de un concert Eagles, pe 30 iunie. Charlene Wittstock va avea nevoie de cel puţin patru ţinute de designer pentru aceste evenimente.

Invitaţii au început deja să îşi ancoreze iahturile în port, iar persoanele care vor să aterizeze pe aeroportul din Nisa pot face acest lucru doar dacă dovedesc că sunt invitate la nunta prinţului.

Mâncarea va fi pregătită de bucătarul francez Alain Ducasse, şampania va fi Perrier-Jouet, iar una dintre domnişoarele de onoare este designerul danez Isabell Kristensen.

Printre personalităţile care şi-au confirmat prezenţa la nunta prinţului Albert al II-lea se numără Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism Jean Todt, preşedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman şi preşedinta Irlandei Mary McAleese.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va fi şi el prezent, potrivit unor surse, însă nu a fost luată deocamdată nicio decizie în legătură cu prezenţa la eveniment a soţiei sale, care este însărcinată. Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, nu vor fi prezenţi, deoarece în acea perioadă se vor afla într-o vizită oficială în Canada.

Din România, la nunta prinţului Albert de Monaco vor participa Prinţul Paul şi prinţesa Lia, Principesa Margareta şi Principele Radu, dar şi fostul jucător de tenis Ilie Năstase, care va fi însoţit de iubita lui, Brigitte Sfăt.

Programul oficial al nunţii:

După ce vor asista joi, 30 iunie, la un concert susţinut de trupa Eagles, rezervat rezidenţilor şi transfrontalierilor, prinţul Albert al II-lea şi sud-africana Charlene Wittstock, o fostă campioană de nataţie, se vor căsători civil în ziua următoare, la ora locală 17.00 (15.00 GMT), în sala tronului din palatul princiar.

După o scurtă apariţie la balconul palatului, ei se vor alătura celor 6.000 de "supuşi" monegasci, reuniţi în piaţa centrală din faţa palatului princiar, care vor avea ocazia să deguste diverse preparate sud-africane şi să asiste la un concert nocturn susţinut de Jean-Michel Jarre în portul din Monaco.

Sâmbătă va avea loc ceremonia religioasă, celebrată nu în catedrala unde s-au cununat prinţul Rainier şi Grace Kelly - părinţii lui Albert al II-lea -, ci în aer liber, în Curtea de onoare a palatului princiar.

Slujba religioasă va fi transmisă pe ecrane uriaşe amplasate în tot oraşul, iar la eveniment va participa soprana americană Renee Fleming şi 4.300 de invitaţi.

Mirii vor traversa apoi oraşul, într-un automobil hibrid Lexus decapotabil, până la o capelă unde mireasa îşi va depune buchetul. Seara, dineul oficial va avea loc pe terasele din faţa cazinoului din Monaco şi va include preparate concepute de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse. Dineul va fi urmat de un uriaş foc de artificii şi de un bal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici