Nunta regală: Rochia lui Kate Middleton - o surpriză aşteptată de toată lumea

Două miliarde de telespectatori, 1.900 de invitaţi, patru domnişoare de onoare şi două torturi de nuntă sunt o parte din detaliile cunoscute ale nunţii prinţului William, care va avea loc pe 29 aprilie, însă marea surpriză o va constitui rochia de mireasă a lui Kate Middleton.

510 afișări
Imaginea articolului Nunta regală: Rochia lui Kate Middleton - o surpriză aşteptată de toată lumea

Nunta regală: Rochia lui Kate Middleton - o surpriză aşteptată de toată lumea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Când "femeia de rând" Catherine Middleton va păşi pe aleea centrală de la catedrala Wesminster, la Londra, planeta întreagă nu va avea ochi decât pentru rochia pe care a ales-o mireasa: pentru că ţinuta va arăta personalitatea şi stilul acesteia, dar şi ce fel de regină ar putea fi.

Serviciile regale au reuşit să păstreze secretul privind rochia de mireasă. S-a zvonit că designerul ar fi Sarah Burton, directoarea artistică a casei de modă a regretatului Alexander McQueen. Însă casa de modă britanică a dezminţit acest lucru. Site-ul de ştiri american huffingtonpost.com a pariat pe britanica Sophie Cranston, în timp ce tabloidul britanic Daily Mail afirmă că mireasa şi-a creat singură rochia.

Secretul fiind păstrat, impactul dezvăluirii va fi maxim în momentul în care Kate va ieşi din automobilul Rolls-Royce Phantom cu care va sosi la catedrală.

"Rochia sa nu este o simplă rochie de mireasă, ci un fel de drapel uriaş, simbolizând gusturile sale, angajamentul (sau non-angajamentul) faţă de trenduri, atitudinea sa faţă de bani, în momentul în care ţara trece printr-o criză economică", a subliniat Alexandra Shulman, redactor-şef al versiunii britanice a publicaţiei Vogue. "Trebuie să vă amintiţi că imaginea rochiei va dăinui. Ea este viitoarea noastră regină", a spus Caroline Castigliano, stilist britanic specializat în rochii de mireasă.

În absenţa unor detalii concrete, experţii nu fac decât să speculeze, inspirându-se din nunţile precedente. Mama lui William, prinţesa Diana, a purtat o rochie voluminoasă, cu o trenă lungă, la nunta cu prinţul moştenitor Charles, în 1981, însă în prezent moda cere o ţinută mai lejeră. Şi cu siguranţă Kate va dori să îşi pună în valoare silueta subţire.

Totuşi, ea va trebui să ia în considerare şi decorul căsătoriei: o catedrală gotică din secolul al al XIII-lea. "Din motive de decor, trebuie să existe un detaliu spectaculos. Catedrala Westminster este un edificiu imens şi ea va părea mică dacă nu va purta ceva de o anume lungime şi cu un anume volum", este de părere Edwina Ehrman, custode al unei expoziţii de rochii de mireasă care va fi vernisată la Victoria and Albert Museum de la Londra.

Majoritatea experţilor cred că rochia va fi albă, o tradiţie în Europa, şi că mireasa va purta voal, poate şi o tiară, un simbol evident al monarhiei.

Rămâne de aflat care este importanţa concesiunilor care vor fi făcute, în raport cu tradiţia, a mai spus Ehrman.

Kate Middleton preferă ţinutele prêt-à-porter "simple şi elegante" celor haute couture. "Kate va trebui să rămân naturală şi în ziua căsătoriei", a spus Lucy Yeomans, redactor-şef al revistei Harper's Bazaar.

Mireasa trebuie, de asemenea, să evite să fie ostentativă în aceste timpuri de austeritate. "Este dificil de păstrat un echilibru, între ceva perceput ca fiind demn de o viitoare regină şi ceva ostentativ", a explicat Ehrman.

Între "prea mult" şi "insuficient", presiuni mari vor apăsa pe umerii lui Kate, spune Caroline Castigliano: "Este cea mai stresantă experienţă pentru orice femeie care se căsătoreşte".

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici