O adaptare cinematografică a jocului video "Need for Speed", în curând pe marile ecrane

O adaptare cinematografică a jocului video "Need for Speed", a cărei acţiune va fi inspirată din universul curselor automobilistice, ar putea fi lansată în curând pe marile ecrane.

194 afișări
Imaginea articolului O adaptare cinematografică a jocului video "Need for Speed", în curând pe marile ecrane

O adaptare cinematografică a jocului video "Need for Speed", în curând pe marile ecrane

Potrivit unor surse de la Hollywood, studioul DreamWorks pare să fie favorit în cursa pentru obţinerea drepturilor de ecranizare a acestui proiect cinematografic, informează  lefigaro.fr.

Hollywoodul nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru adaptările cinematografice ale unor jocuri video. "Tomb Rider", "Resident Evil" şi "Prince of Persia" au contribuit din plin, în trecut, la succesul financiar al studiourilor cinematografice hollywoodiene.

Graţie popularităţii imense de care se bucură, jocul "Need for Speed" se află la rândul lui pe punctul de a urma exemplul jocurilor video enumerate mai sus.

Compania Electronic Arts, aflată la originea acestui joc video, intenţionează să vândă drepturile de ecranizare a licenţei sale. Trei mari studiouri americane (Paramount, Sony şi Warner) şi-au manifestat deja intenţia de a intra în cursa pentru obţinerea drepturilor, însă site-ul american Deadline.com afirmă că studioul DreamWorks ar fi marele favorit. Doar studiourile Universal nu ar dori să intre în cursă, întrucât franciza sa de acelaşi gen, "Fast and the Furious", va avea în curând o nouă continuare, sub forma celui de-al şaselea film din această serie.

Deşi intriga filmului "Need for Speed" nu a fost încă dezvăluită, presa americană afirmă că scenariul viitoarei pelicule este pe cale de a fi scris chiar în această perioadă de fraţii George şi John Gatins, autorii scenariului lungmetrajului "Real Steel".

Jocul video "Need for Speed" a încercat deja o apropiere de universul celei de-a şaptea arte. Cel mai recent opus al jocului, "Need For Speed: The Run", lansat în noiembrie 2011, beneficiază de o intrigă scenaristică mult mai bine dezvoltată decât versiunile precedente ale jocului. Cineastul Michael Bay a regizat trailerul jocului, iar personajele principale, animate, au fost realizate cu ajutorul actorilor Sean Faris şi Christina Hendricks.

De la apariţia lor, în 1994, jocurile video din franciza "Need for Speed" s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici