O adolescentă a murit de o boală îngrozitoare despre care medicii au spus că este doar "nevoie de atenţie". "Sunt pe moarte şi doctorii nu mai pot face nimic"

Alana Finlayson, în vârstă de 15 ani, a fost ucisă de aceaşi boală care l-a ucis şi pe tatăl ei, chiar dacă fata s-a aflat sub supravegherea medicilor timp de un an şi acuza dureri foarte mari. Aceştia afirmau că este doar tristă, relatează Daily Mirror.

2537 afișări
Imaginea articolului O adolescentă a murit de o boală îngrozitoare despre care medicii au spus că este doar "nevoie de atenţie". "Sunt pe moarte şi doctorii nu mai pot face nimic"

sursa FOTO: Facebook

Britanica Alana Finlayson a murit de glioblastom, o formă agresivă de cancer cerebral din cauza ignoranţei medicilor, şi a rugat-o pe mama ei să-i facă publică povestea pentru ca nimeni să nu se mai confrunte cu situaţia nedreaptă prin care a trecut, informează Daily Mirror.

Mama Alaney, Linda Finlayson, îşi amintete că primele simptome ale bolii care i-a răpit fiica au apărut la doar trei săptămâni după ce tatăl Alanei s-a stins din viaţă. Alana începuse să devină labilă emoţional, iar într-o zi, în timp ce era la şcoală, a avut dureri foarte mari la şold.

Alana s-a prezentat la un consult medical unde a fost supusă unei radiografii care nu arătat că ar fi ceva în neregulă cu starea de sănătate a fetei. Din păcate tumorile cancerigene nu sunt detectate printr-o astfel de procedură.

Mama fetei susţine că medicii au fost foarte aroganţi şi că nu au luat în seamă simptomele fiicei sale.

Opinia celui de-a doilea doctor care a consultat-o pe Alana a concluzionat că durerile fetei sunt reale, însă nu există nicio cauză pentru ele. Specialistul i-a recomandat adolescentei să meargă la un consilier psihologic pentru a face faţă decesului recent al tatălui.

Starea Alanei s-a înrăutăţit, aceasta a început să piardă foarte mult în greutate şi să aibă probleme de vedere. De asemenea, adolescenta suferea de dureri de gât, de cap şi greaţă.

În urma unui scaning a ieşit la iveală că Alana Finlayson suferea de o afecţiune care se manifestă printr-o presiune puternică asupra creierului, însă cauza nu a putut fi detectată. Totuşi acest diagnostic poate fi semnul existenţei unei tumori.

Medicii au montat un dizpozitiv care ar fi trebuit să-i elibereze presiunea din zona creierului, însă procedura a cauzat o durere severă în picior. La rugăminţile insistente ale mamei, medicii i-au făcut puncţie lombară pentru a drena lichidul.

Adolescenei i s-a făcut un scanning al zonei craniene care a arătat leziuni în zona creierului. Medicii i-au făcut şi o biopsie a cărei rezultate au fost inconcludente, cu toate această analiza nu a fost repetată.

Doctorii au asigurat-o pe mama Alanei că este exclus ca fiica ei să sufere de cancer şi cu atât mai puţin de o formă agresivă precum cea care i-a ucis soţul.

În scurt timp, adolescenta a ajuns din nou la spital din cauza durerilor de picior, iar medicii au supus-o unei alte proceduri de scanning. Aceştia au descoperit stupefiaţi că trupul Alanei era plin de tumori cancerigene. 

În ciuda operaţiei chirurgicale pe care fata a suferit-o, medicii nu au putut îndepărta tumorile canceroase din zona şirei spinării. Diagnosticul final al Alanei a fost glioblastom, aceaşi boală de care murise şi tatăl ei. 

Mama Alanei a povestestit îndurerată cum a reacţionat fiica sa când a aflat că e bolnavă de cancer. Adolescenta stătea cu capul în mâini şi repeta încontinuu că o să moară: "Sunt pe moarte şi doctorii nu mai pot face nimic".

Fata a avut opt săptămâni la dispoziţie să-şi ia la revedere de la cei dragi. Familia ştia că Alana nu va mai apuca să celebreze vârsta de 16 ani, aşa că apropiaţii i-au organizat o petrecere, cu o lună înainte să moară.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici