O americancă a devenit cea mai în vârstă femeie din lume

Americanca Edna Parker, în vârstă de 114 ani, a devenit cea mai în vârstă femeie din lume, după ce cea care deţinea acest titlu, japoneza Yone Minagawa, a murit de bătrâneţe, la vârsta de 114 ani, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului O americancă a devenit cea mai în vârstă femeie din lume

O americancă a devenit cea mai în vârstă femeie din lume

Yone Minagawa, născută pe 4 ianuarie 1893, a murit "de bătrâneţe", luni, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

Văduvă de multă vreme, japoneza trăia într-un azil de bătrâni situat la munte, în Fukuchi, sudul Japoniei. Femeia a avut cinci copii şi a trăit din vânzarea de flori şi legume.

Deşi se deplasa doar cu ajutorul scaunului cu rotile, Minagawa era sănătoasă, vorbea coerent şi dormea foarte mult, potrivit personalului de la azil.

După moartea lui Minagawa, americanca Edna Parker, în vârstă tot de 114 ani - s-a născut pe 20 aprilie 1893 - care trăieşte în Indiana, a devenit cea mai în vârstă femeie din lume, potrivit comitetului internaţional al "supercentenarilor", cu sediul în Statele Unite.

Japonia deţine recordul de longevitate mondială, cu aproximativ 30.000 de centenari. Majoritatea acestora trăiesc în sudul Japoniei, în insula Okinawa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici