O biserică antică din secolul al XVI-lea iese la suprafaţă după ce un rezervor mexican a secat

O uimitoare biserică catolică din secolul al XVI-lea a ieşit din adâncurile unui rezervor din Mexic, după ce nivelul apei a scăzut dramatic din cauza unei secete intense.

1155 afișări
Imaginea articolului O biserică antică din secolul al XVI-lea iese la suprafaţă după ce un rezervor mexican a secat

Sursa foto: Twitter

Structura de piatră, cunoscută sub numele de Templul lui Santiago, se află în rezervorul Nezahualcoyotl din Chiapas, cu o capacitate de doar 29%.
 
Deşi de multe ori iese parţial la suprafaţă atunci când nivelul apei este scăzut, seceta din acest an a lăsat-o complet expusă, punând în pericol mijloacele de trai ale pescarilor locali.
 
Biserica a fost construită de un grup de călugări conduşi de fratele Bartolome de la Casas, care a ajuns în regiunea locuită de poporul zoque la mijlocul secolului al XVI-lea, în localitatea Quechula, relatează DailyMail
 
Iniţial, a fost pierdută de apele rezervorului în 1966, când a fost inundată.
 
Cu pereţii care se ridică la aproximativ 30 de metri, structura uimitoare are 183 de metri lungime şi 42 de metri lăţime.
 
Turnul clopotniţei ajunge la 48 de picioare deasupra solului bisericii, cunoscută şi sub numele de Templul din Quechula.
 
În ciuda faptului că a fost scufundată, biserica antică şi-a păstrat arcadele detaliate care se întind peste uşă, desenele ornamentale şi cărămizile lucrate manual. 
 
Arhitectul Carlos Navarete, care a lucrat cu autorităţile mexicane la un raport despre structură, a declarat: "Biserica a fost abandonată din cauza marilor molime din 1773-1776".
 
Biserica depindea de mănăstirea Tecpatan din apropiere, fondată în 1564.
 
Navarrete crede că, pe baza asemănărilor arhitecturale, este opera aceluiaşi constructor, aproape în acelaşi timp.
 
Importanţa sa a fost dată de amplasarea sa pe Autostrada Regelui, un drum proiectat de conchistadori spanioli şi încă folosit până în secolul XX.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici