O bucată din Turnul Eiffel, vândută la licitaţie

O bucată din scările originale ale Turnului Eiffel a fost vândută pentru suma de 80.550 de euro la o licitaţie organizată, luni, la Paris, de casa Druot.

274 afișări
Imaginea articolului O bucată din Turnul Eiffel, vândută la licitaţie

O bucată din Turnul Eiffel, vândută la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această bucată, evaluată iniţial la o sumă cuprinsă între 60.000 şi 80.000 de euro, a fost achiziţionată de un om de afaceri brazilian, care intenţionează să o instaleze în casa lui din Europa.

Tronsonul din fier are o lungime de 3,5 metri, cuprinde o parte din porţiunea elicoidală care făcea legătura dintre etajul al doilea şi al treilea, are 18 trepte şi cântăreşte 700 de kilograme.

Datând din 1889, acest tronson a fost demontat în 1983 şi a fost vândut pe bucăţi.

În urmă cu un an, un tronson aproape identic a fost vândut la licitaţie pentru suma de 180.000 de euro.

O altă bucată din Turnul Eiffel va fi scoasă la vânzare pe 26 noiembrie la casa de licitaţii Sotheby's.

 



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici