O carte împrumutată de George Washington de la bibliotecă, returnată după 221 de ani

O carte pe care George Washington a împrumutat-o de la New York Society Library a fost "returnată" după 221 de ani, fiind de fapt înlocuită cu un alt exemplar de personalul din casa primului preşedinte al SUA din Virginia.

60 afișări
Imaginea articolului O carte împrumutată de George Washington de la bibliotecă, returnată după 221 de ani

O carte împrumutată de George Washington de la bibliotecă, returnată după 221 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Washington a împrumutat volumul "The Law of Nations", de Emer de Vattel, de la New York Society Library, pe când biblioteca se afla în aceeaşi clădire cu guvernul federal din Manhattan. Volumul a fost scos din bibliotecă, potrivit înregistrărilor instituţiei, pe 5 octombrie 1789. Taxa acumulată pentru întârzierea returului ar fi fost de 300.000 de dolari, însă nu a fost plătită.

Dispariţia cărţii a ieşit la iveală când biblioteca şi-a refăcut înregistrările din perioada 1789 - 1792, în care este consemnată istoria împrumuturilor făcute de personalităţi precum George Washington, John Adams, John Jay, Aaron Burr, Alexander Hamilton, George Clinton şi alţii.

Însă dispariţia volumului împrumutat de Washington nu a fost făcută publică până de curând, când a fost semnalată într-un articol din New York Daily News, au spus într-o declaraţie reprezentanţii bibliotecii.

"La câteva zile după ce au aflat, angajaţii din casa lui Washington din Virginia - Mount Vernon - s-au oferit să înlocuiască «Law of Nations» a lui Vattel cu o copie din aceeaşi ediţie", au precizat reprezentanţii bibliotecii.

New York Society Library a marcat evenimentul printr-o ceremonie care a avut loc miercuri, în timpul căreia volumul a fost expus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici