O chitară a cântăreţului Elvis Presley, vândută la licitaţie cu 270.000 de dolari

O chitară a cântăreţului Elvis Presley, folosită în diverse concerte pe care "regele rock'n'roll-ului" le-a susţinut în anii 1970, a fost vândută cu 270.000 de dolari la o licitaţie organizată, miercuri, în Statele Unite, informează Reuters.

326 afișări
Imaginea articolului O chitară a cântăreţului Elvis Presley, vândută la licitaţie cu 270.000 de dolari

O chitară a cântăreţului Elvis Presley, vândută la licitaţie cu 270.000 de dolari (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Chitara respectivă - un model Custom Gibson Ebony Dove din 1969 - a fost "vedeta" acestei licitaţii, ce a fost organizată în fosta reşedinţă a starului american, Graceland, în oraşul Memphis.

Elvis Presley a folosit această chitară în zeci de concerte din 1971 până în 1975 şi a apărut alături de ea în documentarul "Elvis on Tour".

Potrivit specialiştilor, chitara avea un preţ estimativ de 300.000 de dolari.

Licitaţia a inclus şi o înregistrare audio originală a unui concert cu Elvis Presley şi câteva bijuterii ale artistului.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, artistul american a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici