O cuşcă cu oameni ai cavernelor, la Grădina Zoologică din Varşovia - GALERIE FOTO

O cuşcă dedicată omului cavernelor a fost inaugurată la Grădina Zoologică din Varşovia (Polonia), unde vizitatorii pot observa un cuplu de voluntari deghizaţi în oameni preistorici, organizatorii dorind să reamintească prin această iniţiativă că "omul este tot un animal".

261 afișări
Imaginea articolului O cuşcă cu oameni ai cavernelor, la Grădina Zoologică din Varşovia - GALERIE FOTO

O cuşcă cu oameni ai cavernelor, la Grădina Zoologică din Varşovia

Închişi într-o fostă cuşcă pentru maimuţe, îmbrăcaţi în piei de animale, un bărbat şi o femeie îşi petrec toată ziua despăduchindu-se, supraveghind focul şi privindu-i cu atenţie pe vizitatorii care trec prin faţa cuştii lor.

Pentru a interpreta aceste roluri, conducerea grădinii zoologice a apelat la doi voluntari - o tânără femeie în vârstă de 18 ani şi un bărbat în vârstă de 24 de ani.

"Oamenii cavernelor pe care îi avem aici sunt foarte calmi şi gentili. Nu muşcă. Devin puţin neliniştiţi atunci când văd atât de mulţi necunoscuţi trecând prin faţa cuştii lor", a declarat Ewa Zbornikowska, director-adjunct al Grădinii Zoologice din Varşovia.

"Poţi fi tentat să comunici cu ei sau chiar să le oferi ceva de mâncare. Este doar o manieră ludică prin care se încearcă să se iniţieze în mintea vizitatorilor un gând despre locul omului în univers", a adăugat aceeaşi sursă.

Programată să dureze până duminică, această iniţiativă originală este însoţită de o serie de schiţe care prezintă modul de viaţă al adevăraţilor oameni ai cavernelor, despre obiceiurile şi descoperirile pe care le-au făcut, dar şi despre imaginea lor în cultura contemporană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici