O felie din tortul de nuntă al prinţesei Diana, vândută la licitaţie

O felie din tortul de la nunta prinţesei Diana cu prinţul Charles, care a avut loc în urmă cu 27 de ani, a fost adjudecată miercuri, la o licitaţie, contra unei sume de 1.500 de euro.

182 afișări
Imaginea articolului O felie din tortul de nuntă al prinţesei Diana, vândută la licitaţie

O felie din tortul de nuntă al prinţesei Diana, vândută la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cumpărătorul este un colecţionar care a dorit să rămână anonim.

Prăjitura din pastă de migdale acoperită cu caramel nu provine din tortul de nuntă principal, ci dintr-unul din cele 22 de torturi suplimentare oferite la nunta regală din 1981.

Felia de tort i-a fost oferită atunci Moyrei Smith, angajată a Reginei-mamă.

Smith a păstrat felia înfăşurată într-o folie de plastic.

"Este o felie mare, care a fost păstrată în condiţii bune. E o piesă unică", a subliniat Dominic Winter, organizatorul licitaţiei care a avut loc la South Cerney, în Gloucestershire, în vestul Angliei.

Soţul Moyrei Smith, care a decedat recent, a decis să vândă, în scopuri caritabile, "suvenirul care pentru el nu însemna nimic special".

În acelaşi lot au mai fost scoase la vânzare o scrisoare în care Charles şi Diana îi mulţumeau lui Moyra Smith pentru cadoul său de nuntă (o pendulă), şi o sticlă de bere nedeschisă, produsă special pentru a marca naşterea prinţului William.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici