O femeie a născut la bordul unui avion care se îndrepta spre Dubai, de la Tokyo

  • Un zbor de la Tokyo la Dubai a aterizat cu un călător în plus la bord, după ce o pasageră a născut în aer.
  • Mama şi bebeluşul erau în stare stabilă, iar la sosirea în Dubai au fost întâmpinaţi de personalul medical local.
485 afișări
Imaginea articolului O femeie a născut la bordul unui avion care se îndrepta spre Dubai, de la Tokyo

Noul sosit şi-a făcut apariţia pe 19 ianuarie, într-un zbor care a durat 12 ore şi care a aterizat la timp, în ciuda urgenţei medicale, a confirmat compania aeriană pentru CNN.

Pasagerul şi bebeluşul au fost asistaţi de echipajul de cabină al Emirates, care beneficiază cu toţii de pregătire în domeniul intervenţiilor medicale, astfel încât să poată face faţă unor situaţii precum naşterile sau atacurile de cord.

Emirates a declarat pentru CNN că mama şi bebeluşul "erau în stare stabilă şi, la sosirea în Dubai, au fost întâmpinaţi de personalul medical local”.

Naşterile la bordul avioanelor sunt relativ rare. Politica Emirates atunci când vine vorba de călătoarele însărcinate este similară cu cea a multor alte companii aeriene comerciale: femeile pot zbura până în a 7-a lună de sarcină, cu excepţia cazului în care au complicaţii sau preocupări medicale.

Pasagerele însărcinate în 29 de săptămâni sau mai mult trebuie să aducă un certificat medical sau o scrisoare semnată de medicul lor sau de moaşa lor, iar nimeni nu are voie să zboare după a 32-a săptămână de sarcină cu gemeni sau a 36-a săptămână de sarcină normală.

În luna mai a anului trecut, o femeie a născut un băieţel sănătos în toaleta de la bordul unui zbor Frontier Airlines de la Denver la Colorado, cu ajutorul unei însoţitoare de bord. Iar în ianuarie 2022, o femeie a intrat în travaliu după şase ore de zbor între Accra, Ghana, şi Aeroportul Internaţional Washington Dulles. Copilul ei a fost adus pe lume în siguranţă pe podeaua cabinei, în spaţiul oferit de ieşirile de urgenţă.

În 2016, un băieţel a primit zboruri gratuite pe viaţă de la Buraq Air, după ce mama sa l-a născut în timp ce se afla la bordul avionului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici