O femeie de 104 ani a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

O femeie în vârstă de 104 ani din Chicago vrea să intre în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă persoană care a sărit vreodată cu paraşuta, după ce şi-a lăsat căruciorul la sol şi a făcut un salt în tandem în nordul statului Illinois.

333 afișări
Imaginea articolului O femeie de 104 ani a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

Sursa foto: X/Twitter

"Vârsta este doar un număr", a spus Dorothy Hoffner unei mulţimi entuziaste, la câteva momente după ce a atins pământul duminică la Skydive Chicago din Ottawa, la aproximativ 140 de kilometri sud-vest de Chicago, potrivit Chicago Tribune.
 
Recordul mondial Guinness pentru cel mai vârstnic paraşutist a fost stabilit în mai 2022 de Linnéa Ingegärd Larsson, în vârstă de 103 ani, din Suedia. Dar Skydive Chicago lucrează pentru ca Guinness World Records să certifice saltul lui Hoffner ca fiind un record, a relatat WLS-TV.
 
Hoffner a sărit pentru prima dată cu paraşuta când avea 100 de ani. Duminică, ea şi-a lăsat în urmă căruciorul cu care se deplasa cu puţin timp înainte de avion şi a fost ajutată să urce treptele pentru a se alătura celorlalţi care aşteptau înăuntru pentru a sări cu paraşuta.
 
Când a sărit pentru prima dată cu paraşuta, a spus că a trebuit să fie împinsă din avion. Dar duminică, legată de un instructor certificat de Asociaţia de paraşutism din SUA, Hoffner a insistat să conducă saltul de la 4.100 de metri, relatează AP.
 
"Minunat", a spus Hoffner. "A fost minunat acolo sus. Totul a fost încântător, minunat, nici că se putea mai bine."
 
După saltul ei, mintea lui Hoffner s-a îndreptat rapid spre viitor şi spre alte provocări. Femeia din Chicago, care va împlini 105 ani în decembrie, a spus că ar putea face următoarea plimbare într-un balon cu aer cald.
 
"Nu am fost niciodată într-unul din acestea", a spus ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici