O femeie din Marea Britanie a început să vorbească cu accent chinezesc după o migrenă severă

O femeie din Marea Britanie a început să vorbească limba engleză cu accent chinezesc după ce a suferit o migrenă puternică, declarându-se o victimă a sindromului accentului străin.

23 afișări
Imaginea articolului O femeie din Marea Britanie a început să vorbească cu accent chinezesc după o migrenă severă

O femeie din Marea Britanie a început să vorbească cu accent chinezesc după o migrenă severă (Imagine: www.dailymail.com)

Sarah Colwill, în vârstă de 35 de ani, locuieşte în oraşul Plymouth din sud-vestul Angliei şi susţine că şi-a pierdut accentul caracteristic acelei regiuni în favoarea celui chinezesc, deşi nu a vizitat niciodată China.

Ea face în prezent logoterapie, după ce a suferit, în luna martie, o criză migrenoasă care i-a produs leziuni la nivelul creierului.

"După o criză de migrenă, medicii de pe ambulanţă mi-au spus că vorbeam ca o chinezoaică. Din spital, am vorbit la telefon cu nora mea, dar ea nu m-a recunoscut. De atunci, prietenii îmi închid telefonul, deoarece cred că au de-a face cu o farsă", a declarat Sarah Colwill.

"În primele săptămâni era destul de amuzant, dar gândul că voi rămâne cu acest accent chinezesc este cu adevărat deprimant. Vocea mea începe să mă agaseze. Nu mai e vocea mea", a continuat ea.

Sindromul accentului străin este, în general, asociat cu traumatismele cerebrale. El a fost identificat pentru prima oară la începutul secolului al XX-lea şi de atunci au fost înregistrate câteva zeci de cazuri pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici