O foaie cu versurile unei melodii scrise de John Lennon, vândută pentru 1,2 milioane de dolari

O foaie cu versurile melodei "A Day in the Life", scrise de mână de John Lennon, au fost vândute pentru suma de 1,2 milioane de dolari, vineri, la licitaţia organizată de Sotheby's la New York, informează ediţia online a revistei Rolling Stone.

234 afișări
Imaginea articolului O foaie cu versurile unei melodii scrise de John Lennon, vândută pentru 1,2 milioane de dolari

O foaie cu versurile unei melodii scrise de John Lennon, vândută pentru 1,2 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma pentru care a fost adjudecată hârtia cu versurile melodiei "A Day in the Life", ultima piesă de pe albumul Beatles "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", lansat în 1967 şi care a constituit coloana sonoră a unui musical cu acelaşi titlu, în 1968, a depăşit cu mult estimările iniţiale, care se ridicau la 700.000 de dolari.

Cel care a achiziţionat foaia, cu ştersături şi tăieturi, scrisă de Lennon, a fost un american care a participat prin telefon la licitaţia de vineri a casei Sotheby's din New York.

Deşi au depăşit pragul de un milion de dolari, aceste versuri nu au reuşit totuşi să devină cele mai scumpe ale trupei Beatles vândute vreodată într-o licitaţie, dat fiind că, în 2005, versurile manuscrise la "All You Need is Love" au fost adjudecate pentru 1,25 milioane de dolari.

Piesa "A Day in the Life" a fost clasată de Rolling Stone printre cele mai bune 500 de melodii ale tuturor timpurilor (500 Greatest Songs of All Time).

Trupa Beatles, formată din Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr, a fost unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici