O fotografie cu Lady Diana, niciodată publicată, scoasă la licitaţie în Statele Unite

O fotografie de presă cu Lady Diana, pe care un tabloid londonez a considerat-o prea îndrăzneaţă pentru a o publica, va fi scoasă la licitaţie în această lună în Statele Unite.

784 afișări
Imaginea articolului O fotografie cu Lady Diana, niciodată publicată, scoasă la licitaţie în Statele Unite

Lady Diana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fotografia alb-negru, ce are dimensiunile de 20 centimetri x 25 centimetri, a fost realizată la începutul anilor 1980. Fotografia o arată pe prinţesa britanică într-o cabană, la munte, zâmbind spre obiectivul aparatului de fotografiat, în timp ce era aşezată confortabil pe genunchii unui bărbat tânăr, de aproximativ aceeaşi vârstă cu ea, în timp ce acesta citea o carte.

Se mai pot vedea o sticlă de whisky, dar şi menţiunea "Not to be published" ("A nu se publica"), scrisă în diagonală peste această fotografie.

Pe spate, imaginea este datată din 26 februarie 1981, fiind realizată la două zile după ce Palatul Buckingham anunţase logodna prinţului Charles cu Diana Spencer.

Bobby Livingstone de la casa de licitaţii RR Auctions din Amherst (statul american New Hampshire, n.r.) a precizat faptul că fotografia provine din arhivele private Caren Archive, care au achiziţionat-o în urmă cu şapte ani de la arhivele fotografice ale tabloidului britanic Daily Mirror.

Livingstone consideră că o astfel de imagine s-ar vinde în zilele noastre cu circa 1.000 de dolari, însă menţiunea "Not to be published" scrisă deasupra imaginii ar putea să îi crească valoarea.

Licitaţia va avea loc pe internet în perioada 17-24 ianuarie. Un portret rar al lui Albert Einstein, conţinând semnătura celebrului om de ştiinţă, va fi scos la vânzare în cadrul aceleiaşi licitaţii.

Prinţesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani în august 1997 într-un accident de automobil la Paris, la un an după divorţul ei de prinţul Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici