O înregistrare rară a unui concert susţinut de Nirvana în 1991, difuzată de VH1

O înregistrare foarte rară a unui concert pe care trupa Nirvana l-a susţinut în 1991 va fi difuzată de postul de televiziune VH1, pe 23 septembrie, pentru a marca trecerea a 20 de ani de la lansarea emblematicului album "Nevermind" al formaţiei americane.

251 afișări
Imaginea articolului O înregistrare rară a unui concert susţinut de Nirvana în 1991, difuzată de VH1

O înregistrare rară a unui concert susţinut de Nirvana în 1991, difuzată de VH1 (Imagine: www.rollingstone.com)

Postul muzical VH1 a dorit să sărbătorească împlinirea a 20 de ani de la lansarea albumului "Nevermind" difuzând înregistrarea acestui concert, ce a nu a mai fost niciodată televizat, vineri, 23 septembrie, începând cu ora 11 p.m. ET/PT (sâmbătă, ora 04.00 GMT), informează rollingstone.com.

Concertul "Nirvana: Live at the Paramount" are o durată de o oră şi va fi difuzat simultan de posturile VH1, VH1 Classic şi Palladia.

Show-ul trupei americane, înregistrat la Paramount Theater din Seattle, în seara de Halloween din 1991, conţine interpretările unor piese celebre de pe albumul "Nevermind", precum "Breed", "Lithium" şi "Polly", dar şi alte câteva piese ce nu fac parte din acest album - "Sliver" şi "Aneurysm" - şi un cover al piesei "Jesus Doesn't Want Me For a Sunbeam" al trupei Vaselines.

Concertul "Nirvana: Live at the Paramount" va fi lansat pe DVD şi Blu-Ray pe 27 septembrie.

Lansat pe 24 septembrie 1992, albumul "Nevermind" i-a ridicat pe Kurt Cobain, Kris Novoselic şi Dave Grohl de la statutul de formaţie cult în Aberdeen, Washington, la purtătorii de cuvânt ai unei generaţii, reuşind o transformare culturală şi punând bazele unei noi revoluţii muzicale. Ajungând pe primul loc până la sfârşitul acelui an în topul Billboard şi atingând, în final, vânzări de 30 de milioane de copii în întreaga lume, "Nevermind" a devenit unul dintre cel mai de succes albume ale acelei perioade sau al oricărei perioade, în general. În calitatea sa de album ce a reuşit să readucă muzica rock în fruntea topurilor, "Nevermind" s-a dovedit a fi o sursă de inspiraţie unică pentru fani şi muzicieni deopotrivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici