O mănuşă purtată de Michael Jackson, vândută la licitaţie cu 330.000 de dolari

O mănuşă purtată de Michael Jackson în timpul turneului mondial de promovare a albumului "Bad", organizat la sfârşitul anilor 1980, a fost achiziţionată pentru suma de 330.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii ce a avut loc, sâmbătă, la Los Angeles, informează contactmusic.com.

57 afișări
Imaginea articolului O mănuşă purtată de Michael Jackson, vândută la licitaţie cu 330.000 de dolari

O mănuşă purtată de Michael Jackson, vândută la licitaţie cu 330.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Licitaţia intitulată "Icons and Idols" a fost organizată de casa Julien's Auctions.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, o pălărie neagră din fetru purtată de cântăreţ a fost cumpărată pentru suma de 72.000 de dolari, iar o jachetă a starului a fost achiziţionată cu 96.000 de dolari.

Colecţia de peste 100 de obiecte şi articole vestimentare care i-au aparţinut fostului "rege al muzicii pop", decedat în iunie 2009 în urma unui stop cardiac, a reprezentat principala atracţie a acestei licitaţii organizate în cartierul Beverly Hills din Los Angeles. Printre obiectele tranzacţionate s-a aflat şi un costum confecţionat de Michael Jackson pentru cimpanzeul său Bubbles.

O haină militară purtată de John Lennon, cu care fostul solist al trupei The Beatles a pozat pe coperta revistei Life în anul 1966, a fost cumpărată cu suma de 240.000 de dolari, depăşind cu mult estimările specialiştilor.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, o radiografie a creierului savantului Albert Einstein a fost cumpărată cu 38.750 de dolari, iar o colecţie de flacoane de medicamente care i-au aparţinut celebrei actriţei Marilyn Monroe, a fost achiziţionată pentru suma de 18.750 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici