O monedă care marchează 150 de ani de la naşterea sopranei Hariclea Darclée, pusă în circulaţie

O monedă din argint care marchează 150 de ani de la naşterea sopranei Hariclea Darclée va fi pusă în circulaţie, în scop numismatic, de Banca Naţională a României, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

22 afișări
Imaginea articolului O monedă care marchează 150 de ani de la naşterea sopranei Hariclea Darclée, pusă în circulaţie

O monedă care marchează 150 de ani de la naşterea sopranei Hariclea Darclée, pusă în circulaţie (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, un diametru de 37 de milimetri, o greutate de 31,103 grame şi margine zimţată.

Tirajul include 1.000 de bucăţi.

Aversul prezintă, în prim plan, un grup de patru spectatori, iar în plan secund, imaginea parţială a unei săli de teatru de operă. În stânga sus se găseşte stema României şi inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", în dreapta, valoarea nominală - "10 lei", iar în partea de jos, anul emisiunii - "2010".

Reversul prezintă, în prim plan, portretul sopranei Hariclea Darclée, iar în plan secund, primele patru măsuri ale ariei "Vissi d'arte" din opera "Tosca" de Giacomo Puccini. În partea de sus se găseşte inscripţia "HARICLEA DARCLEE", jos, în stânga, anii "1860" şi "1939", iar în dreapta, semnătura sopranei.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice "Aniversarea a 150 de ani de la naşterea sopranei Hariclea Darclée" este de 200 de lei.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Monedele din argint din emisiunea numismatică "Aniversarea a 150 de ani de la naşterea sopranei Hariclea Darclée" au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici