O navă spaţială coreeană a trimis imagini uimitoare cu Pământul şi Luna

  • Danuri, prima navă spaţială sud-coreeană care va orbita în jurul Lunii, a trimis imagini uimitoare ale suprafeţei lunare şi ale Pământului.
  • "Danuri" speră să examineze Luna şi să ajute ţara să aterizeze pe ea.
13602 afișări
Imaginea articolului O navă spaţială coreeană a trimis imagini uimitoare cu Pământul şi Luna

Sursa foto: Twitter

Nava spaţială, care are numele oficial de Korea Pathfinder Lunar Orbiter, dar este mai bine cunoscută sub numele de Danuri, a părăsit Pământul la bordul unei rachete SpaceX în luna august. De atunci, aceasta călătoreşte spre Lună.
 
Luna trecută, a ajuns pe orbita lunară. De atunci, se apropie de suprafaţa Lunii, cu scopul de a colecta informaţii despre aceasta.
 
Această misiune ştiinţifică va începe luna viitoare. Însă noile imagini arată cum Pământul se ridică deasupra Lunii, într-o perspectivă a planetei noastre care este rar întâlnită, potrivit Independent.
 
Detaliile precise ale camerei de la bordul orbitorului lunar înseamnă că este posibil să se vadă de aproape craterele de pe suprafaţa lunară, precum şi dimensiunea imensă a Pământului din fundal.
 
Imaginile reprezintă un test al orbitatorului lunar, care la rândul său reprezintă un test major al planurilor Coreei de Sud de explorare a spaţiului.
 
Astfel de imagini ale Lunii le vor permite oamenilor de ştiinţă să găsească un loc de aterizare pentru o viitoare explorare a suprafeţei lunare de către o misiune ulterioară care, speră Coreea de Sud, va include un modulator lunar.
 
Nava spaţială va testa, de asemenea, o serie de alte tehnologii, inclusiv un sistem de "internet spaţial" care va permite transmisia între diferite planete. Danuri a transmis imagini cu ajutorul acestui sistem, în speranţa că acesta se va dovedi suficient de fiabil pentru misiuni viitoare.
 
Acesta dispune de o serie de instrumente ştiinţifice diferite, atât pentru a realiza imagini ale Lunii, cât şi pentru a o examina în alte moduri, cum ar fi câmpul său magnetic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici