O nouă specie de broască a primit numele prinţului Charles

O nouă specie de broască arboricolă a primit numele prinţului Charles, în semn de recunoaştere a eforturilor depuse de fundaţia înfiinţată de moştenitorul tronului britanic în domeniul protejării pădurilor tropicale.

557 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de broască a primit numele prinţului Charles

Prinţul Charles (IMagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Hyloscirtus princecharlesi - sau broasca de copac Prinţul Charles - a fost descoperită de dr. Luis A. Coloma în 2008, printre exemplarele colectate pentru un muzeu, informează bbc.co.uk.

O expediţie ulterioară în Parcul Naţional Cotacachi-Cayapas din Ecuador a găsit doar un număr mic de broaşte, după ce zone întinse din această regiune au fost defrişate pentru a fi exploatate în scopuri agricole.

Două exemplare tinere din această specie sunt crescute în prezent în captivitate, în cadrul proiectului de conservare Amphibian Ark, iar oamenii de ştiinţă speră că acestea se vor împerechea şi vor contribui la repopularea cu broaşte a acelui areal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici