O nouă specie de meduză a fost descoperită în apele din Hong Kong - studiu

O echipă de la o universitate din Hong Kong a declarat că a descoperit o nouă specie de meduză box în rezervaţia naturală Mai Po din oraş, prima descoperire a acestei specii veninoase în apele Chinei.

310 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de meduză a fost descoperită în apele din Hong Kong - studiu

Sursa foto: Twitter

Universitatea Baptist (HKBU) împreună cu WWF-Hong Kong, Ocean Park Hong Kong şi Universitatea din Manchester au declarat marţi că echipa a colectat mostre de meduze dintr-un iaz salmastru de creveţi în perioada 2020-2022 şi a descoperit că acestea conţin o nouă specie.
 
Denumită Tripedalia maipoensis, ca o reflectare a localităţii sale, aceasta are un corp cubic, incolor, cu 24 de ochi. Are trei tentacule de până la 10 cm lungime, care seamănă cu nişte palete de barcă, ceea ce îi permite să producă împingeri puternice, ce face ca specia să înoate mai repede decât alte tipuri de meduze, se arată în studiu, potrivit Reuters.
 
Qiu Jianwen, profesor la Departamentul de Biologie de la HKBU, a declarat că, deşi specia este cunoscută în prezent doar în Mai Po, echipa crede că specia este distribuită şi în apele adiacente ale estuarului râului Pearl.
 
Meduzele box "sunt puţin cunoscute în apele marine chinezeşti. Descoperirea noastră de Tripedalia maipoensis în Mai Po - o zonă relativ bine studiată din Hong Kong - evidenţiază bogata diversitate a vieţii marine din Hong Kong şi chiar din întreaga Chină", a spus el.
 
Meduza Box, cunoscută din punct de vedere ştiinţific ca fiind din clasa Cubozoa, include unele dintre animalele marine foarte veninoase care sunt cunoscute pe scară largă în apele tropicale, se arată în studiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici