O pălărie şi un baston care au aparţinut actorului Charlie Chaplin, vândute pentru zeci de mii de dolari

O pălărie şi un baston care au aparţinut actorului Charlie Chaplin, considerate simboluri ale filmelor de comedie mute produse la Hollywood, au fost vândute la o licitaţie organizată de casa Bonhams, duminică, la Los Angeles.

345 afișări
Imaginea articolului O pălărie şi un baston care au aparţinut actorului Charlie Chaplin, vândute pentru zeci de mii de dolari

O pălărie şi un baston care au aparţinut actorului Charlie Chaplin, vândute pentru zeci de mii de dolari (Imagine: bonhams.com)

Bastonul şi pălăria lui Chaplin, interpretul personajului Charlot în câteva producţii cinematografice notabile din epoca filmului mut, precum "Luminile oraşului/ City Lights" şi "Timpuri noi/ Modern Times", erau estimate la un preţ cuprins între 40.000 de dolari şi 60.000 de dolari, informează Reuters.

Nu se ştie câte pălării şi câte bastoane ale lui Chaplin există pe piaţă, a spus Lucy Carr, specialist al casei Bonhams. Cele două obiecte scoase la vânzare provin dintr-o colecţie privată şi au o legătură directă cu Chaplin, a adăugat Lucy Carr. În cadrul licitaţiei cele două obiecte au fost vândute pentru suma de 62.500 de dolari.

Personajul Charlot i-a adus actorului Charlie Chaplin celebritatea. Personajul, despre care Chaplin a spus că a fost creat întâmplător, într-o zi ploioasă, la studiourile Keystone, a apărut pentru prima dată în filmul "Kid Auto Races at Venice" şi pentru ultima oară în "Modern Times" din 1936.

Charlie Chaplin a fost unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără "Luminile oraşului/ City Lights", "Timpuri noi/ Modern Times" şi "Dictatorul/ The Great Dictator".

La aceeaşi licitaţie, care este în plină desfăşurare la ora publicării acestor informaţii, mai sunt scoase la vânzare un saxofon care a aparţinut celebrului muzician de jazz Charlie Parker, o scrisoare expediată de John Lennon, în care muzicianul britanic s-a desenat pe sine şi pe soţia sa, Yoko Ono, şi fotografii de arhivă cu Marilyn Monroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici