O reclamă cu aluzii sexuale împotriva fumatului îi scandalizează pe francezi

Un afiş cu imagini sugestive din punct de vedere sexual, parte a unei campanii împotriva fumatului care îi are ca ţintă pe adolescenţi şi tineri, a stârnit nemulţumirea francezilor, informează The Independent, în ediţia online.

246 afișări
Imaginea articolului O reclamă cu aluzii sexuale împotriva fumatului îi scandalizează pe francezi

O reclamă cu aluzii sexuale împotriva fumatului îi scandalizează pe francezi (Imagine: www.independent.co.uk)

Agenţiile de publicitate franceze au fost criticate deseori pentru că folosesc imagini sexuale pentru a vinde orice, de la spectacole la floricele de porumb. Totuşi, în prezent, francezii sunt revoltaţi de un poster care înfăţişează doi adolescenţi, o fată şi un băiat, aşezaţi în genunchi în faţa unui bărbat, ca şi cum ar fi forţati să facă sex oral. În locul organului sexual al bărbatului, pe afiş apare o ţigară.

Campania, care are sloganul "Fumatul înseamnă să fii un sclav al tutunului", a fost realizată pentru o organizaţie care susţine drepturile nefumătorilor. Pe de altă parte, feministele şi organizaţiile care susţin importanţa familiei în societate au caracterizat această campanie ca fiind scandaloasă şi contraproductivă.

Reprezentanţii agenţiei BDDP et Fils, care creat campania, au declarat că numai un mesaj şocant ar putea stopa creşterea numărului de fumători cu vârste între 13 şi 15 ani.

"Argumentele vechi de tipul «tutunul dăunează» nu mai funcţionează. Mesajul acestei campanii este că tutunul este o formă de supunere. În imaginarul colectiv sexul oral este simbolul perfect al supunerii", a declarat Marco de la Fuente, coordonatorul campaniei.

"Tinerii se cred invincibili şi nemuritori. Teama lor de explotarea sexuală este mai mare decât cea de îmbolnăvire", a declarat Gérard Audureau, preşedintele grupului de lobby Les Droits des Non-fumeurs, care a comandat campania.

Audureau a mai spus că nu îi pasă dacă francezii sunt şocaţi de postere. "Foarte puţine campanii antifumat atrag atenţia tinerilor. Trebuie să foloseşti imagini extreme ca să le atragi atenţia", a precizat el.

Sondajele recente arată că numărul de fumători este în scădere în Franţa, dar fumatul devine un obicei pentru tot mai mulţi adolescenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici