O replică a fermei Neverland va fi construită în China

O replică la scară mai mică a fermei Neverland, fosta locuinţă a lui Michael Jackson, va fi construită pe o insulă de lângă oraşul Shanghai, în China, pentru a onora memoria starului decedat pe 25 iunie.

34 afișări
Imaginea articolului O replică a fermei Neverland va fi construită în China

O replică a fermei Neverland va fi construită în China (Imagine: Mediafax Foto)

Investitorii proiectului preconizează că ferma, ce va fi construită pe insula Chongming, va fi inaugurată înaintea Expoziţiei Universale din 2010, care va fi organizată în Shanghai, anunţă ziarul China Daily.

Costurile noului proiect sunt estimate la circa 100 de milioane de yuani (15 milioane de dolari).

Versiunea Neverland din Shanghai va avea "specific chinezesc pentru a putea fi integrată în mediul local", adaugă acelaşi ziar.

În ciuda faptului că nu sunt atât de populari ca starurile din Taiwan şi Hong Kong, care domină scena muzicală din China, artiştii occidentali au început să-şi facă intrarea pe piaţa locală, datorită fanilor tineri.

"Prin construirea unui Neverland aici, în China, dorim să-i aducem un tribut (lui Michael Jackson, n.r.) şi, în acelaşi timp, să le oferim chinezilor posibilitatea să-şi exprime afecţiunea faţă de el", a spus Qiu Xuefan, unul dintre investitorii proiectului.

Totuşi, ideea nu este împărtăşită de toată lumea. Wei Wei, cel care conduce clubul de fani chinezi ai lui Michael Jackson, a declarat: "Dacă scopul este doar să aducem un tribut lui Michael, le-aş sugera investitorilor să-l deschidă gratis, aşa cum şi Michael a făcut-o pentru copii (în SUA, n.r.)".

But Qiu, un fan al muzicii lui Jackson, a mai adăugat "Muzica sa este o moştenire lăsată lumii şi nu ar trebui uitată. Am vrea să instituim şi un fond, iar profiturile să fie folosite pentru încurajarea tinerilor cu talent muzical".

Săptămâna trecută, o "biografie" instant a lui Jackson a fost lansată în limba chineză în librării. Ziarele locale au informat că autorii sunt doi scriitori chinezi, care au lucrat la ea două zile, continuu, dar care nu s-au întâlnit niciodată cu subiectul cărţii.

Jackson, care a murit pe 25 iunie, la Los Angeles, în urma unui atac de cord, a achiziţionat în 1988 ferma Neverland, cu o suprafaţă de 1.050 de hectare, amplasată pe colinele din Los Olivos, la circa 150 de kilometri de Los Angeles. El a părăsit proprietatea 17 ani mai târziu, după ce a fost achitat în procesul de pedofilie care i-a fost intentat.

Publicaţiile americane scriu că Neverland ar putea fi transformat de familia Jackson într-un muzeu dedicat regretatului star.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici