O replică din "California Dreamin'", în topul celor mai tari replici din filmele româneşti

O replică dată de Răzvan Vasilescu în rolul şefului de gară Doiaru din "California Dreamin' (nesfârşit)" a ieşit pe primul loc într-un sondaj online despre cele mai tari replici din filmele româneşti post-decembriste, în care au votat peste 1.000 de vizitatori ai site-ului cinemagia.ro.

8 afișări
Imaginea articolului O replică din "California Dreamin'", în topul celor mai tari replici din filmele româneşti

O replică din "California Dreamin'", în topul celor mai tari replici din filmele româneşti

Site-ul a propus spre vot cinefililor zece replici din nouă producţii româneşti de după Revoluţie, dintre care două în regia lui Corneliu Porumboiu şi alte două în regia lui Nae Caranfil. Un număr de 1.030 de oameni au votat în sondajul online, timp de două luni şi jumătate, informează cinemagia.ro.

Cele mai multe voturi - 368 - a strâns o replică din "California Dreamin' (nesfârşit)", în regia regretatului Cristian Nemescu. "Fuck USA, Fuck NATO, Fuck Bill Clinton şi p'ăia de la Bucureşti. Asta e gara mea! Check point! You need custom papers; n-aveţi, nu treceţi!", îi spune Doiaru căpitanului Jones (Armand Assante), şeful operaţiunii de transport de armament strategic pentru o intervenţie americană în Kosovo.

A doua replică în top este din "Filantropica", în regia lui Nae Caranfil: "Mâna care nu spune o poveste nu primeşte pomană!". Aceasta a avut 145 de voturi.

Pe locul trei se află o replică din "Balanţa" lui Lucian Pintilie, cu 101 voturi: "Dacă se naşte normal, îl omor!", puternică doar în context. Într-o lume întoarsă pe dos ca cea comunistă, un copil care se naşte normal ar fi o "anomalie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici