O rochie a prinţesei Diana şi documente semnate de Adolf Hitler, scoase la licitaţie - FOTO

O rochie a prinţesei Diana, scrisoarea de demisie a lui Winston Churchill şi documente semnate de Adolf Hitler au fost scoase la vânzare, în cadrul unei licitaţii online, organizată de casa de Nate D. Sanders, din Los Angeles.

179 afișări
Imaginea articolului O rochie a prinţesei Diana şi documente semnate de Adolf Hitler, scoase la licitaţie - FOTO

O rochie a prinţesei Diana şi documente semnate de Adolf Hitler, scoase la licitaţie - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Licitaţia online include peste 600 de loturi şi se va încheia pe 27 aprilie.

Rochia albă de şifon şi mătase, creată de designerul britanic Zandra Rhodes, purtată de prinţesa Diana în 1987, la un eveniment caritabil din Londra, are un preţ de pornire de 55.000 de dolari.

La licitaţie a fost scoasă şi o scrisoare din 1955 a lui Winston Churchill, adresată politicianului conservator John Harvey, în care Churchill îşi anunţa demisia din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii. Scrisoarea are un preţ de pornire de 10.000 de dolari.

Documentele semnate de Adolf Hitler, care au fost scoase la licitaţie, datează din august 1909, înainte de ascensiunea sa la putere, ca lider al Germaniei naziste, în 1933. Acestea reprezintă documentele de identitate, prin care Hitler şi-a schimbat domiciliul din Viena şi în care s-a înregistrat cu ocupaţia de scriitor.

În luna februarie, două volume din "Mein Kampf", cu autograful lui Hitler, au fost vândute de casa de licitaţii Nate D. Sanders pentru suma de 64.859 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici