O rochie din mucuri de ţigară, creată de o tânără din Paris

O tânără franţuzoaică a confecţionat o rochie din mucuri de ţigară pe care le-a adunat de pe străzile Parisului timp de 20 de zile, pentru ca aceste deşeuri să ajungă la pubelă şi să nu mai fie aruncate pe stradă.

1298 afișări
Imaginea articolului O rochie din mucuri de ţigară, creată de o tânără din Paris

O rochie din mucuri de ţigară, creată de o tânără din Paris (Imagine: www.lemegotdefi.com)

Acest insolit demers ecologist a fost întreprins pentru a-i face pe fumători să realizeze că, în ciuda mărimii sale, mucul de ţigară reprezintă totuşi o sursă de poluare atât din punct de vedere vizual, cât şi din punct de vedere ecologic.

"Întotdeauna am fost revoltată de cantitatea de mucuri de ţigară de pe străzile noastre, în condiţiile în care este foarte simplu să ne schimbăm obiceiurile şi să aruncăm aceste resturi la coş", a declarat Flore Garcia Bour, creatoarea acestei rochii.

"Este un gest mic, dar care înseamnă enorm pentru curăţenia oraşelor noastre şi spaţiile noastre verzi", a adăugat această tânără în vârstă de 22 de ani, posesoare a unei diplome în relaţii internaţionale, care a precizat că scopul ei nu este acela de a-i împiedica pe oameni să fumeze.

"Vreau ca rochia mea să îi şocheze pe fumători şi să joace rolul unui factor de sensibilizare pentru persoanele cărora nu le pasă de mucurile aruncate pe străzi, care se descompun abia după 18 luni în cel mai bun caz şi în 12 ani în cel mai rău caz", a adăugat Flore Garcia Bour, care speră să îşi expună creaţia şi în câteva locuri publice.

Între 26 aprilie şi 15 mai, tânăra franţuzoaică şi-a propus să colecteze sute de astfel de deşeuri de pe străzile publice, sub privirile mirate ale trecătorilor. Seara, ea le coase pe o rochie albă şi consideră că ceea ce face este "o muncă lentă şi laborioasă".

Pentru a-şi explica demersul, Flore Garcia Bour a creat blogul www.lemegotdefi.com, unde internauţii au posibilitatea de a urmări ritmul în care avansează munca ei de "croitoreasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici