O scrisoare redactată în 1916 a ajuns la destinaţie un secol mai târziu

  • O scrisoare a ajuns la destinaţie la peste un secol după ce a fost scrisă.
  • Ea a fost redactată în 1916 şi încă nu s-a aflat cum s-a pierdut pe drum.
948 afișări
Imaginea articolului O scrisoare redactată în 1916 a ajuns la destinaţie un secol mai târziu

Scrisoarea a ajuns la adresa de destinaţie de pe plic, în Hamlet Road, în sudul Londrei. Ea a fost expediată în februarie 1916, spre uimirea actualilor ocupanţi ai imobilului.

„Am observat că anul de pe ea era '16. Aşa că am crezut că este 2016. Apoi am observat că pe timbru era un rege şi nu o regină, aşa că am realizat că nu putea fi 2016", a declarat Finlay Glen pentru CNN.

Glen a mai spus că scrisoarea a ajuns la proprietate sa în urmă cu câţiva ani. Recent, el a decis să o ducă unor istorici, astfel încât aceştia să poată face cercetări suplimentare.

Plicul are o ştampilă cu capul regelui George al V-lea. Scrisoarea a fost trimisă în mijlocul Primului Război Mondial, cu mai mult de un deceniu înainte de naşterea reginei Elisabeta a II-a.

„Odată ce ne-am dat seama că era foarte veche, am simţit că era în regulă să deschidem scrisoarea", a explicat Glen.

După ce şi-a dat seama că scrisoarea poate fi de interes istoric, el a dat-o revistei Norwood Review.

„În calitate de istoric local, am fost uimit şi încântat să mi se transmită detaliile scrisorii", a declarat editorul Stephen Oxford.

Scrisoarea era adresată „dragei mele Katie", care, potrivit lui Oxford, era soţia lui Oswald Marsh, un magnatul local. Ea a fost scrisă de Christabel Mennel, fiica negustorului de ceai Henry Tuke Mennel, în timp ce familia ei se afla în vacanţă la Bath, în vestul Angliei.

Cu toate informaţii strânse de specialişti, rămâne un mister cum a ajuns scrisoarea la apartamentul lui Glen.

„Incidente ca acesta se întâmplă foarte rar şi nu ştim sigur ce s-a întâmplat", a declarat joi un purtător de cuvânt al Royal Mail pentru CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici