O specie de licheni a primit numele cântăreţei Dolly Parton

O nouă specie de licheni a primit numele cântăreţei americane Dolly Parton, un superstar al muzicii country, informează contactmusic.com.

182 afișări
Imaginea articolului O specie de licheni a primit numele cântăreţei Dolly Parton

Dolly Parton (Imagine: HEPTA)

Cercetătorii Jessica L. Allen şi James C. Lendemer au descoperit recent o nouă specie de licheni în Hangover Mountain, un masiv din Munţii Apalaşi, aflat la graniţa dintre Carolina de Nord şi Tennessee, statul natal al cântăreţei Dolly Parton.

Ei au decis ca numele celebrei artiste americane să fie atribuit noii specii de licheni, care se va numi Japewiella dollypartoniana.

Dolly Parton nu este singurul artist din industria muzicală care i-a inspirat pe oamenii de ştiinţă. În 2014, numele rockerului Ozzy Osbourne a fost atribuit unei specii de broscuţe arboricole, o tarantulă a primit numele lui John Lennon, iar o specie de căpuşe acvatice a primit numele cântăreţei Jennifer Lopez.

Dolly Parton este cea mai premiată cântăreaţă de muzică country din toate timpurile, fiind, printre altele, nominalizată de 45 de ori la Grammy şi câştigând opt astfel de trofee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici