O torţă olimpică semnată de Bradley Wiggins, vândută la o licitaţie

O torţă olimpică cu autograful ciclistului britanic Bradley Wiggins, campion olimpic la contratimp şi câştigător al turului Franţei în acest an, a fost vândută la o licitaţie în schimbul sumei de 13.000 de lire sterline (16.120 de euro).

140 afișări
Imaginea articolului O torţă olimpică semnată de Bradley Wiggins, vândută la o licitaţie

O torţă olimpică semnată de Bradley Wiggins, vândută la o licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice (LOCOG) a anunţat că sumele strânse în urma licitaţiei vor fi folosite pentru acoperirea costurilor de organizare a competiţiei, informează novinite.com.

Tot pentru acoperirea costurilor de organizare, LOCOG le-a dat posibilitatea purtătorilor de torţe olimpice să le achiziţioneze în schimbul a 200 de lire sterline (250 de euro), chiar dacă preţul de producţie a fost de 500 de lire (600 de euro). Torţa olimpică a fost purtată în cele 70 de zile, cât a durat traseul olimpic, de 8.000 de persoane.

Steagul Bulgariei, care a fost purtat de gimnastul Iordan Iovcev la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, a fost vândut de organizatorii competiţiei londoneze contra sumei de 605 lire sterline (750 de euro).

Steagul Statelor Unite ale Americii, purtat la ceremonia de deschidere de către scrimera Mariel Zagunis, a fost vândut pentru 8.005 lire sterline (aproximativ 10.000 de euro).

În cadrul licitaţiei de pe site-ul memorabilia.london2012.com se vând echipamente sportive, precum şi produse ce au fost folosite în cadrul întrecerilor olimpice. Astfel, printre produsele ce pot fi licitate se află o minge de tenis de masă folosită în finala olimpică, care a ajuns la 142 de lire sterline, o prăjină (605 lire sterline) sau un costum al lui Mary Poppins folosit la ceremonia de deschidere (705 lire sterline).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici