O versiune rară a unui album al trupei The Beatles, vândută cu 12.000 de lire sterline

O copie rară a unui album The Beatles, semnat de către toţi cei patru membri ai trupei, a fost vândut, în cele din urmă, cu 12.000 de lire sterline, sumă care fusese respinsă într-o licitaţie care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Sussex.

130 afișări
Imaginea articolului O versiune rară a unui album al trupei The Beatles, vândută cu 12.000 de lire sterline

O versiune rară a unui album al trupei The Beatles, vândută cu 12.000 de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit bbc.co.uk, proprietarii albumului "Please Please Me", Chris Collins, din Eastbourne, şi sora geamănă a acestuia, Liz Chambers, care locuieşte în Worthing, au refuzat iniţial oferta de 12.000 de lire sterline, sperând că pot obţine pe album cel puţin 15.000 de lire sterline, sumă refuzată anterior de tatăl lor.

Albumul este semnat de toţi cei patru membri ai trupei britanice The Beatles - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr - şi se spune că ar fi fost folosit de către aceştia pe post de suport de pahare în timpul unui joc de cărţi care a avut lor în 1963, anul în care a fost lansat şi LP-ul.

Collins a păstrat albumul pe care l-a ascultat de nenumărate ori, până când un expert care l-a evaluat l-a informat că acesta valorează o sumă impresionantă. Astfel, proprietarul l-a păstrat mult timp într-un sertar până înaintea acestui Crăciun, când s-a decis să-l vândă prin licitaţie, la casa de licitaţii Campbell's.

Albumul a fost retras din licitaţie pentru că nu a reuşit să obţină suma de 15.000 de lire sterline, cerută de proprietar, dar purtătorul de cuvânt al casei de licitaţii a declarat: "În cele din urmă, albumul a fost vândut pentru suma de 12.000 de lire sterline unui cumpărător privat".

Aceste prime copii ale albumului, care au etichetele negru cu auriu sunt considerate mai valoroase decât cele care le-au precedat, etichetate negru cu galben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici