"O viaţă cu Karol",un film despre papa Ioan Paul al II-lea

Stanislaw Dziwisz, arhiepiscopul Cracoviei şi fostul secretar particular al papei Ioan Paul al II-lea, va povesti într-un lungmetraj intitulat "O viaţă cu Karol" amintirile sale alături de fostul suveran pontif, cu care a colaborat aproape 40 de ani, informează AFP.

92 afișări
Imaginea articolului "O viaţă cu Karol",un film despre papa Ioan Paul al II-lea

"O viaţă cu Karol",un film despre papa Ioan Paul al II-lea

Filmul va avea acelaşi titlu ca şi cartea publicată de cardinalul Dziwisz la începutul acestui an, la Roma şi Cracovia. Ediţia în limba poloneză poartă titlul "Swiadectwo" (Mărturie).

Scenariul filmului este semnat de Dziwisz, de scriitorul catolic specialist în istoria Vaticanului Gian Franco Svidercoschi şi de cineastul polonez Pawel Pitera, care va regiza producţia, a precizat preotul Robert Necek, purtătorul de cuvânt din partea arhiepiscopiei Cracoviei.

Filmul, o docu-ficţiune pentru marele ecran, va fi lansat în prima jumătate a anului viitor. Necek a mai indicat că va fi realizată şi o versiune pentru televiziune care va cuprinde trei episoade.

Cartea lansată de Dziwisz prezintă amintirile cardinalului despre Karol Wojtyla, căruia i-a fost un colaborator apropiat mai întâi la arhiepiscopia din Cracovia şi apoi la Vatican.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit pe 2 aprilie 2005. În luna mai a aceluiaşi an, papa Benedict al XVI-lea a iniţiat procedurile de sanctificare a predecesorului său fără a mai respecta regulile Bisericii, care impun, în mod normal, o perioadă de cinci ani de la moartea unui candidat înainte de începerea demersului.

Prima etapă în procesul de sanctificare a lui Ioan Paul al II-lea s-a încheiat pe 2 aprilie 2007, când s-au împlinit doi ani de la moartea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici