Oamenii de ştiinţă cred că Soarele ar mai putea ”trăi” 7 miliarde de ani. Ce s-ar întâmpla dacă acesta ar exploda?

  • Oamenii de ştiinţă sugerează că Soarele va dura încă cinci până la şapte miliarde de ani, apoi se va extinde, folosind tot hidrogenul din centrul său, înainte de a se micşora şi de a deveni o stea pe moarte.
  • Oamenii de ştiinţă au descoperit că Soarele are 4.603 miliarde de ani.
  • Soarele este cel mai mare obiect din sistemul solar şi reprezintă 99,8% din masa acestuia.
2852 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă cred că Soarele ar mai putea ”trăi” 7 miliarde de ani. Ce s-ar întâmpla dacă acesta ar exploda?

Oamenii de ştiinţă cred că Soarele ar mai putea ”trăi” 7 miliarde de ani. Ce s-ar întâmpla dacă soarele ar exploda?

 

 

Gravitaţia Soarelui ţine planetele pe orbita lor, iar curenţii electrici din stea „generează un câmp magnetic care este transportat prin sistemul solar de vântul solar”, aşa cum a explicat NASA.

Chiar dacă Soarele este la 151,27 milioane de kilometri de Pământ, acesta ne oferă toate climatele şi anotimpurile diferite. Pământul se bazează pe Soare, fără Soare şi energia sa intensă nu ar exista viaţă pe Pământ.

Oamenii de ştiinţă sugerează că Soarele va dura încă cinci până la şapte miliarde de ani, apoi se va extinde, folosind tot hidrogenul din centrul său, înainte de a se micşora şi de a deveni o stea pe moarte.

Toţi oamenii şi animalele ar muri dacă soarele ar exploda brusc, totuşi oamenii de ştiinţă nu cred că acest lucru se va întâmpla, potrivit Mirror.

Soarele este, de fapt, destul de mic în comparaţie cu alte stele, de aceea cercetătorii cred că este puţin probabil ca acesta să explodeze într-o supernova gigantică, cel mai probabil va avea o dispariţie treptată. Cu toate acestea, din cauza expansiunii sale, există posibilitatea ca Mercur, Venus şi Pământ să se topească.

Dacă Pământul reuşeşte să supravieţuiască fazei gigantice a Soarelui, acesta va ajunge să orbiteze în jurul unei bile albe de dimensiuni mici, puţin mai mare decât planeta noastră.

Oamenii de ştiinţă prezic că orbitele dintre planete s-ar putea schimba în următorii ani, scoţând anumite planete, chiar şi Pământul, de pe orbită şi lăsându-le libere în afara sistemului solar. 

Vestea bună este că ar mai dura miliarde de ani pentru ca Soarele să moară. Oamenii sunt mult mai expuşi riscului de dispariţie din cauza schimbărilor climatice, care este deja ireversibilă, spun cercetătorii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici