Oamenii rămân fideli partenerilor pe care îi iubesc datorită câştigurilor pe termen lung

Majoritatea oamenilor sunt fericiţi să rămână fideli partenerilor pe care îi iubesc pentru că se aşteaptă la câştiguri pe termen lung, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani publicat de New Scientist şi preluat de dailymail.co.uk.

31 afișări
Imaginea articolului Oamenii rămân fideli partenerilor pe care îi iubesc datorită câştigurilor pe termen lung

Oamenii rămân fideli partenerilor pe care îi iubesc datorită câştigurilor pe termen lung

Potrivit sursei citate, iubirea a constituit dintotdeauna un puzzle pentru cercetători, care, însă, au reuşit cel puţin să afle de ce majoritatea oamenilor aleg să rămână fideli partenerilor.

Potrivit logicii evoluţiei, renunţarea la o relaţie ilicită este o alegere fără sens, pentru că oamenii au tendinţa de a prefera câştigul imediat unora pe termen lung.

Însă psihologul Gian Gonzaga, care a efectuat acest studiu pe când lucra la Universitatea din California, spune că iubirea este un instrument care ţine oamenii departe de întâlnirile cu persoane atractive, fiind şi sentimentul care a contribuit la menţinerea ideii de familie.

La studiul lui Gonzaga au participat 60 de studenţi, care aveau o relaţie sentimentală ce dura de, în medie, trei ani, şi cărora li s-au arătat nişte fotografii cu persoane străine foarte atractive.

Voluntarii au fost împărţiţi în trei grupuri. Primului grup i s-a cerut să scrie despre momentul în care sentimentul de iubire faţă de partener a fost cel mai intens, în timp ce participanţii din cel de-al doilea grup au scris despre momentul în care sentimentul de dorinţă sexuală faţă de partener a fost cel mai puternic. Voluntarii din al treilea grup au scris un text despre un subiect la alegere.

În timpul experimentului, studenţii au lovit într-o cutie de fiecare dată când s-au gândit la persoana străină din fotografie.

Cei din grupul "dragoste" s-au gândit la persoana străină de trei ori mai rar decât cei din grupul "dorinţă sexuală" şi de şase ori mai rar decât cei din grupul de "control".

"Acest lucru sugerează că dragostea are o funcţie distinctă de dorinţă şi că ea poate opera ca un instrument de angajament sentimental", a spus Gonzaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici