Oasis - cea mai bună trupă britanică la gala NME (Video)

Oasis a fost desemnată cea mai bună trupă britanică, iar The Killers a primit premiul pentru cel mai bun grup internaţional la gala NME Awards, care a avut loc miercuri seară, la Londra, informează bbc.co.uk.

63 afișări
Imaginea articolului Oasis - cea mai bună trupă britanică la gala NME (Video)

Oasis - cea mai bună trupă britanică la gala NME

Oasis, trupă originară din Manchester, a fost nominalizată la şapte categorii, dar a primit un singur trofeu. Noel Gallagher, solistul trupei, a primit un premiu individual, pentru cel mai bun blog al unui grup.

Totodată, formaţia americană The Killers a fost desemnată cea mai bună trupă internaţională.

Rockerii de la Muse au fost marii câştigători ai galei NME, obţinând trei trofee, în urma voturilor exprimate de cititorii celebrei reviste muzicale New Musical Express.

Trioul din Devon a fost desemnat cea mai bună trupă live, pentru al doilea an consecutiv, şi a câştigat premiul pentru cel mai bun al anului, pentru compilaţia "HAARP", materialul live înregistrat în timpul celor două concerte susţinute pe stadionul Wembley, în vara lui 2007.

Solistul trupei Muse, Matt Bellamy, a câştigat unul dintre cele mai frivole premii ale serii, fiind desemnat cel mai sexy cântăreţ.

Veteranii de la The Cure au primit premiul Godlike Genius, după 33 de ani petrecuţi împreună.

De asemenea, rockerii din trupa Kings of Leon, originari din Nashville (SUA), care au primit două trofee la gala BRIT Awards în urmă cu o săptămână, au câştigat premiul NME pentru cel mai bun album, pentru materialul "Only By the Night".

Formaţia new-wave MGMT, din New York, a primit două trofee, pentru cea mai bună trupă debutantă şi cel mai bun cântec ("Time to Pretend").

Formaţia americană pop Jonas Brothers a câştigat tot două trofee, dar este puţin probabil că vor celebra această dublă victorie, deoarece ei au obţinut premiile la categoriile "cea mai proastă trupă" şi "cel mai prost album".

Glastonbury a primit premiul de "cel mai bun festival", în timp ce cea mai bună sală de concerte a fost desemnată London Astoria, care a fost închisă în ianuarie 2009 şi va fi demolată pentru se face loc unei linii de metrou în capitala britanică.


Noul preşedinte american Barack Obama a fost desemnat "eroul anului", în timp ce fostul preşedinte american, George W. Bush, a primit titlul de "personajul negativ al anului".

În timpul galei NME au urcat pe scenă pentru a susţine recitaluri trupele Elbow, Glasvegas, Franz Ferdinand. Gala s-a încheiat cu un concert de 30 de minute al trupei The Cure.

Citeşte şi:

Toate nominalizările la premiile NME

Oasis şi Kings of Leon domină nominalizările la premiile NME

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici